Na, prisipažinkit, gal ne vientintelė aš tokia, kasmet pavasarį paskubanti miegoti prie atviro lango ir to rezultate paskui besikankinanti dėl varvančios nosies? 🤒🙈 Ta proga, dalinuosi sriubos – vaisto nuo…
Jeigu rudeniui reikėtų išrinkti daržovę ambasadorę, kaip manote, kas laimėtų? Aš balsuočiau už moliūgą! Bent jau man ši labai universalaus panaudojimo daržovė – ne tik Helovino, bet ir kvapnių pyragų,…
Su maistu man būna dvi nuotaikos: arba burti virtuvėj įmantrybes, vertas fine dining restorano, arba gaminti paprastus ir jaukius it šiltas naminis džemperis patiekalus. Šita voveraičių sriuba – visiškai antras…
Jei gerai pamenu, ši juokingai greitai paruošiama špinatų sriuba – mano išradimas, kadaise užgimęs per egzaminų sesiją. Na, žinote, kai laiko turi minimaliai, o kasdien valgyti pusfabrikačių nesinori, ieškai lengviausių būtų…
Įvairiausi barščiai – vienas tų patiekalų, su kuriais man asocijuojasi mamos virtuvė. Pati dažniau mėgstu eksperimentuoti su lengvesnėmis sriubomis, o štai tos, kurias verda mano mama, paprastai atstoja ir pagrindinį…
Nežinau, ar kur nors pasaulyje organizuojami Tom Yum sriubos valgymo čempionatai (kaip kad Amerikoje populiaru varžytis, kas suvalgys daugiau mėsainių), bet jei toks būtų, galimai aš jį laimėčiau 😀 Pamenu,…
Neseniai su vienu bičiuliu kalbėjome apie tokį keistą paradoksą: dažnai geriausiai pavyksta dalykai, į kuriuos įdedi palyginti mažai pastangų ar lūkesčių. Ši sriuba – būtent toks atvejis. Atsirado ji, kai…
Jei atmintis manęs neapgauna, per pastarąjį dešimtmetį turbūt kasmet šiuo metų laiku keletui savaičių išvykdavau kur nors, kur šilta. Vasaromis Lietuvoje man tikrai gera, bet štai susitrumpinti žiemą puse mėnesio,…
Užimtomis darbo dienomis mane dažnai gelbėja tokios sriubos, kaip ši. Tereikia supjaustyti keletą paprastučių ingredientų, sumesti į puodą ir po keliolikos minučių jau garuoja gardūs pietūs ar vakarienė. O ši…