Neseniai iš bičiulės sulaukiau pelnyto priekaišto, kad tinklaraštis gyvuoja jau virš metų, o dar nesu įkėlusi nei vienų salotų su jautiena 🙈. Skubu situaciją taisyti ir dalinuosi receptu tikrai puikių…
Tiesiog dievinu tuos tingius jaukius savaitgalius, kai niekur neskubant galima sukinėtis virtuvėje ir lūkuriuoti svečių. Tokiomis progomis labai mėgstu ilgai troškinamus mėsos patiekalus, kuriems paprastomis dienomis pritrūksta ir laiko, ir…
Iš praretėjusio receptų kėlimo tempo turbūt jau aišku, kad pastarosiomis savaitėmis vasarą semiu pilnais delnais. Po pusantrų metų pauzės vėl džiaugiuosi truputį tolimesnėmis kelionėmis, kurių metu rankos nelabai nori liestis…
Paskutiniu metu kažkaip iš naujo atrandu burgerius. Anksčiau tai būdavo patiekalas, kurį valgydavau arba šiltuoju sezonu pačios pasigamintą (nes būtinai mėsą kepdavau ant grilio), arba ragaudavau puikiais mėsainiais garsėjančiuose restoranėliuose.…
Vienas dažniausiai vakarienei ar savaitgalio pietums gaminamų patiekalų mūsų namuose – jautienos steikai. Ne tik todėl, kad pati juos mėgstu, bet vis užsiprašo ir mylimasis. Jei būtų jo valia, steikus…
Nežinau, kaip jums, bet bent jau man šiuo metų laikotarpiu pasitaiko daugokai dienų, kai norisi kokio nors comfort food – naminio, gardaus, nelabai lieso, bet sielą puikiai šildančio maisto. Šalti orai, trumpos…
Jautienos krūtininė man ilgokai buvo vienas tų patiekalų, kurie vis užsibūna „kada nors būtinai gaminsiu” sąrašėlyje, taip ir neprisiruošiant įgyvendinti realybėje. Apie holiday brisket (tradicinį šventišką Amerikos žydų patiekalą) sužinojau…