Skip to content

Mini sūrainiai (cheeseburger sliders)

Paskutiniu metu kažkaip iš naujo atrandu burgerius. Anksčiau tai būdavo patiekalas, kurį valgydavau arba šiltuoju sezonu pačios pasigamintą (nes būtinai mėsą kepdavau ant grilio), arba ragaudavau puikiais mėsainiais garsėjančiuose restoranėliuose. Tačiau dabar, kai iš pastarųjų mėsainiai atvažiuoja jau pravėsę ir netekę dalies savo žavesio, o iki lauko kepsninės sezono dar toloka, tenka suktis iš padėties.

Tiesa, esu iš tų žmonių, kuriems visas sūrainis (ypač, jei su rimtesniais priedais) dažnai būna per sotus reikalas. Todėl, jei tik yra galimybė, renkuosi ne tradicinį burgerį, bet mažuosius jų giminaičius – slider‘ius. Taip ir gimė šis receptas, kuriame puikiai susijungia nuostabi sviestinė brioche bandelė, kvapnūs prieskoniai, gardus čederis, ir, žinoma, aukštos kokybės jautiena. Šią, beje, tokiems patiekalams paprastai perku jau suporcijuotą į paplotėlius – tai itin patogu gaminant tikruosius mėsainius (nes suformuoti jie kepant neims byrėti), o net ir paplotėlį dekonstruojant, kaip kad šįkart dariau aš, ramu dėl to, kad jautiena reikalingo riebumo bei tinkamai pasūdyta.

6 mini sūrainiams reikės:

  • Pakuotės (300 g.) brioche bandelių
  • 2 „KITCHEN me” sausai brandintos jautienos maltinių„Mėsainiams”
  • Maždaug pusės skardinės konservuotų pomidorų (3-4 vidutinio dydžio pomidorų be skysčio)
  • ½ svogūno
  • 200 g. čederio sūrio
  • Trupučio aliejaus kepimui
  • 1 a. š. Vorčesterio padažo
  • ½ a. š. česnako granulių
  • ½ a. š. rūkytos aitriosios paprikos
  • ¼ a. š. kumino
  • Šviežiai grūstų pipirų
  • Druskos (nebūtina)
  • Apie 30 g. sviesto
  • Trupučio sezamo sėklų

Gaminame:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Išilgai horizontaliai perpjauname brioche bandelių kepaliuką. Tą darome atsargiai, neatskirdami bandelių viena nuo kitos. Apatinę kepaliuko dalį dedame į kepimo formą. Sutarkuojame čederį ir pusę sūrio tolygiai užbarstome ant brioche duonelės. Dedame į orkaitę kelioms minutėms (kol išsilydys sūris).
  2. Smulkiais kubeliais supjaustome svogūną, nedideliais gabalėliais susmulkiname pomidorus.
  3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant kiek didesnės nei vidutinė ugnies dedame kepti „KITCHEN me” jautienos paplotėlius. Mentele paplotėlius suardome į nedidukus gabalėlius ir kepame vis maišant, kad mėsa keptų tolygiai.
  4. Kuomet malta jautiena tampa rusvos spalvos ir šiek tiek apskrunda, sudedame svogūną, pomidorus, pilame Vorčesterio padažą, beriame prieskonius ir dar keletą minučių viską pakepiname. Paragaujame, ir, jei reikia, pasūdome.
  5. Mėsos masę tolygiai išskirstome ant apatinės brioche kepalo dalies. Užbarstome likusį sūrį, uždengiame kita brioche puse.
  6. Sviestą išlydome ir juo ištepame bandelių viršų. Užbarstome sezamų sėklas. Grąžiname į orkaitę ir kepame dar 15-20 min.
  7. Iškepusius mini sūrainiukus atsargiai atskiriame vieną nuo kito mentele ar peiliu. Valgome su šviežia rukola ar mėgstamomis gaiviomis salotomis.
Fotografas: Dominykas Liberis

Receptas parengtas bendradarbiaujant su „KITCHEN me”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *