Skip to content

AŠTRIOS SALOTOS SU JAUTIENA

Neseniai iš bičiulės sulaukiau pelnyto priekaišto, kad tinklaraštis gyvuoja jau virš metų, o dar nesu įkėlusi nei vienų salotų su jautiena 🙈. Skubu situaciją taisyti ir dalinuosi receptu tikrai puikių steiko salotų, kurios ir darbo dienos pietums tiks, ir ant artėjančių švenčių stalo gėdos tikrai nepadarys. Didžiąją magiją čia padaro čili ir mėtų padažas, kurį man norisi vadinti žaliuoju auksu, kokio jis gerumo 💚. Jei mėgstate aštriai, būtinai išbandykite! 🌶

2 porcijoms reikės:

  • 100 g. mėgstamo salotų mišinio
  • ¼ pankolio
  • 2-3 ridikų
  • 8-10 cherry pomidoriukų
  • Apie 220 g. svorio jautienos steiko (naudojau brandintą antrekotą be kaulo)
  • Šlakelio aliejaus kepti
  • Druskos, pipirų

Padažui:

  • 1 Thai chili ar kito aitraus pipiro
  • 1 v. š. smulkiai kapotų šv. petražolių
  • 1 v. š. smulkiai kapotų šv. mėtų
  • 1 v. š. šv. spaustų apelsinų sulčių
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • ½ a. š. Dižono garstyčių
  • ½ – 1 a. š. medaus
  • Žiupsnelio druskos

Gaminame:

  1. Padažui smulkiai sukapojame žoleles ir čiliuką, gerai sumaišome su likusiais ingredientais. Jei norisi vientisesnės tekstūros, sutriname rankiniu trintuvu. Atidedame.
  2. Pankolį supjaustome labai plonais griežinėliais, pomidorus bei ridikus – norimo dydžio gabalėliais.
  3. Gerai įkaitiname keptuvę. Steiką (prieš tai būtinai bent valandą palaikytą kambario temperatūroje) iš abiejų pusių kruopščiai nusausiname popieriniais rankšluosčiais. Prieš pat kepdami, įpilame į keptuvę šlakelį aliejaus ir dedame mėsą. Kepame iš kiekvienos pusės po maždaug 2-4 minutes, priklausomai nuo to, kokio storio didkepsnį gaminame ir kaip iškeptą mėgstame.
  4. Iškepusią mėsą iš abiejų pusių pabarstome druska bei pipirais, uždengiame ir leidžiame pailsėti bent 5 min. Tuomet pjaustome plonomis juostelėmis.
  5. Komplektuojame salotas: ant salotų lapų beriame pankolius, pomidorus ir ridikus, dėliojame mėsą. Dosniai pašlakstome padažu arba jį patiekiame šalia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.