Skip to content

Paprastoji vištienos sriuba su peperini makaronais

Gal pamenate, buvo tokia knygų serija, pavadinimu „Chicken soup for the soul”? Turbūt ne veltui nuspręsta ją pakrikštyti būtent taip. Vištienos sriuba vienas patiekalų, kurių norisi, kai sirguliuoji, galvą spaudžia nuo problemų ar nuovargio. Šiltas dubenėlis šios sriubos magiškai pagerina tiek kūno, tiek dvasios savijautą. Gaminu daugybę įvairių vištienos sriubos variacijų, o ši sužavėjo savo paprastu paruošimu ir jaukumu. Taip ir norisi įsipilti jos į lėkštę ir susisukti į minkštus patalus. Be to, mažyčiai peperini makaroniukai – visai naujas ir džiuginantis mano atradimas. Jų skonis bei išvaizda labai primena perlines kruopas bei sriubą apjungia į nuostabią visumą.

2-4 porcijoms reikės:

  • Maždaug 1 litro vištienos sultinio
  • Svogūno
  • Keleto lauro lapų
  • Keleto kvapiųjų pipirų žirnelių
  • Apie 150 g. vištienos krūtinėlės
  • 1 didelės ar 2 mažų morkų
  • 90 g. šaldytų špinatų (arba kelių didelių saujų šviežių)
  • 60 g. makaronų peperini
  • 1 a. š. džiovintų ar saujelės šviežių kapotų petražolių
  • Saujelės šviežio baziliko lapelių
  • Pusės a. š. džiovinto česnako granulių

Gaminame:

  1. Užverdame sultinį, įmetame pipirų žirnelius bei lauro lapus, įdedame nuluptą nepjaustytą svogūną.
  2. Morkas supjaustome nedideliais kubeliais, vištieną smulkiais gabalėliais ir beriame į sultinį. Jei naudojame šaldytus špinatus, juos sudedame (šviežius reikėtų dėti prieš pat sriubai baigiant virti). Kai šie pasileidžia, suberiame makaronus. Pagardiname sriubą česnako granulėmis.
  3. Verdame ant vidutinės kaitros apie 8-10 min, kol makaroniukai bus išvirę. Beriame smulkintus žalumynus, paverdame dar minutę. Išjungiame ugnį, išgriebiame ir išmetame nuvirtą svogūną.
  4. Ragaujame sriubą pagardintą šaukšteliu grietinės ar kreminio sūrio.
Fotografas: Dominykas Liberis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *