Skip to content

Burokėlių ir ožkos sūrio užkandis (per 5 minutes)

Dienomis, kai, atrodo, nieko nespėji, mano ramybę labai gelbėja patiekalai iš serijos „šedevras lėkštėje per 5 minutes” 😀 Nes, kai lakstai nuo vieno darbo prie kito, žinoma, gali pasirinkti kokį pusfabrikatį ar užsisakyti maisto į namus, bet savomis rankomis pasigamintas gražus ir gardus užkandis iškart pakelia nuotaiką. Šis lengvas burokėlių ir ožkos sūrio užkandis – tiesiog tobulas saldaus bei sūraus derinys, praturtintas riešutuose bei sėklose esančiais geraisiais riebalais, tad dar ir energijos suteikiantis.

Be to, nors lėkštėje atrodo prabangiai, šio patiekaliuko paruošimas juokingai greitas ir paprastas. Todėl esu labai jį pamėgusi, kai reikia operatyviai pagaminti kažką malonaus akiai ir skrandžiui, nesvarbu, tik sau ar didesnei kompanijai. O taip pat, šis užkandis ilgai išsaugo savo išvaizdą bei skonį, tad jis – labai einamas pasirinkimas iš vakaro ruošiant pietų dėžutę brangiajam į darbą 🙂

2 porcijoms reikės:

  • 2-3 vidutinio dydžio virtų burokėlių
  • 150 g. kreminio ožkos sūrio
  • Saujos mėgstamų sėklų ar riešutų (puikiai tiks moliūgų, saulėgrąžų sėklos, kedro riešutai)
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • ½-1 v. š. kreminio balzaminio acto padažo
  • Šviežiai grūstų pipirų

Gaminame:

  1. Įkaitiname sausą keptuvę, beriame riešutus arba sėklas, porą minučių vis pamaišydami pakepiname.
  2. Per tą laiką, burokėlius aštriu peiliu ar pjaustykle supjaustome plonais griežinėliais ir išdėliojame lėkštėje tokiu pat principu, kaip carpaccio.
  3. Ožkos sūrį šiek tiek išplakame šakute, kad šis taptų tolygus ir puresnis. Paskirstome ant burokėlių.
  4. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, kreminiu balzaminio acto padažu. Užbarstome pipirų, beriame kepintas sėklas. Viskas – ieškome peilio, šakutės ir mėgaujamės nerealiu užkandžiu 🙂 
Fotografas: Dominykas Liberis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.