Skip to content

Braškės šokolade [idealus Valentino dienos saldumynas]

Braškės šokolade – desertas, neišvengiamai sukuriantis romantišką prabangaus pasilepinimo atmosferą. Sunku sugalvoti kitą saldumyną, kuris tobuliau tiktų vakarui dviese su mylimu žmogumi. Kita vertus, jei tenka mėgautis vienam, irgi ne bėda – daugiau liks pačiam :D. O geriausia dalis ta, kad gaminimas visiškai elementarus ir labai greitas. Tad jei dar nenusprendėte, kuo lepinsite ir lepinsitės per Valentino dieną, šis receptas – nuoširdžiausia mano rekomendacija.

Gaminant šokolade mirkytas braškes tėra kelios taisyklės, padėsiančios išgauti džiuginantį rezultatą. Pirmiausia, mirkomos braškės turi būti visiškai sausos – jei ant jų paviršiaus bus vandens, šokoladas neprilips. Taip pat, lydant šokoladą reiktų jo nesudeginti. Patogiausia tirpinti virš garų vonelės (vandeniui neliečiant indo su šokoladu dugno). Jei naudosite ne konditerinį šokoladą, patartina jį temperuoti t.y. nelydyti maždaug vieno valgomojo šaukšto šokolado ir šį likutį išmaišyti jau ištirpusiame likusiame šokolade (nukėlus nuo ugnies), kol visiškai ištirps. Taip šokoladas ant braškių atrodys tobulai. Ir, paskutinis dalykas, paruoštas braškes geriausia suvartoti kuo greičiau – per vieną – dvi dienas. Laikyti jas reiktų vėsioje vietoje ar šaldytuve neuždengtas, tačiau jokiu būdu nešaldyti.

Reikės:

  • 16 braškių
  • Maždaug 300 g. mėgstamo šokolado (galima naudoti kelių skirtingų rūšių)
  • Norimų priedų braškėms pabarstyti (riešutų, smulkintų liofilizuotų uogų, konditerinių papuošimų, kitos spalvos šokolado drožlių ar pan.) – nebūtina

Gaminame:

  1. Braškes kruopščiai nuplauname ir leidžiame joms visiškai nudžiūti.
  2. Garų vonelėje (arba mikrobangų krosnelėje) išlydome šokoladą. Perpilame šokoladą į siaurą aukštesnį indą, kuriame būtų patogu braškes mirkyti – pavyzdžiui, stiklinę ar nedidelį puodelį.
  3. Atsargiai suėmę pirštais už lapelių, po vieną merkiame braškes į šokoladą. Ištraukę truputį pasukiojame, kad nuvarvėtų šokolado perteklius ir dėliojame ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės. Jei norime, dar pabarstome braškes pageidaujamais priedais ir paliekame vėsioje vietoje ar šaldytuve 15-20 min, kad šokoladas sustingtų.
  4. Apstingusias braškes atsargiai atkabiname nuo kepimo popieriaus ir perdedame į lėkštę ar padėklą. Mėgaujamės su kava, arbata ar smagiais burbuliukais taurėje! 
Fotografas: Dominykas Liberis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *