Vienas iš produktų, kuriuos bene visada galima rasti mano virtuvės spintelėje – konservuotas tunas. Jis nepamainomas, kai norisi sumesti sveiką, greitą, tačiau nenuobodų patiekalą pietums ar vakarienei. O dar, tuno salotas į meniu įtraukti labai naudinga tada, kai džinsų siūlės ima po truputį spausti šonus 🙂

Šioms tuno salotoms labai tinka apibūdinimas „paprastai, bet ne prastai”. Kad nebūtų visai nuobodžios, prie traškių salotų lapų bei tuno pridedu kitų daržovių (itin čia tinka mažos salstelėjusios bulvytės bei apvirti šparagai), gilesnio skonio suteikiu ančiuviais. Prie jų puikiai dera ir lengvesnis aliejaus – acto užpilas (tada jau gautume tradicines Nicos salotas), tačiau žiemiškais orais man labiau patinka kiek rimtesnis – majonezo ir grūdėtų garstyčių. 

2 porcijoms reikės:

  • Romaine ar kitų mėgstamų salotų gūžės (apie 300 g.)
  • 1 avokado
  • ¼ raudonojo svogūno
  • Apie 240 g. konservuoto tuno (man skaniausias – alyvuogių aliejuje)
  • 6-8 vyšninių pomidoriukų
  • 8 mažųjų bulvyčių (galima keisti 1-2 įprasto dydžio)
  • 8-10 šparaginių pupelių
  • 6 ančiuvių
  • 2 kiaušinių

Padažui:

  • 2 – 3 v. š. majonezo
  • ½ – 1 v. š. grūdėtų garstyčių
  • Apie 1 a. š. citrinos sulčių
  • Trupučio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Gaminame:

  1. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus, atidedame. Nuplauname daržoves. Salotas gerai nusausiname (patogiausia tą daryti salotų džiovyklėje).
  2. Kietai išverdame kiaušinius, perdedame į indą su šaltu vandeniu, paliekame atvėsti ir nulupame.
  3. Pasūdytame vandenyje išverdame mažąsias bulvytes (truks apie 10-15 min.). Kitame mažame puode taip pat užverdame sūdyto vandens ir į jį trims minutėms įmetame šparagines pupeles, kad suminkštėtų.
  4. Juostelėmis supjaustome avokadą, šparagines pupeles daliname į 2-3 dalis, svogūną pjaustome plonais pusžiedžiais, vyšninius pomidoriukus pjaustome perpus, salotų lapus suplėšome į smulkesnes dalis, kiaušinius pjaustome per pusę ar į 4 dalis. Nuo tuno nusunkiame aliejaus perteklių.
  5. Surenkame salotas: ant salotų lapų dėliojame daržoves, tuną, kiaušinį, ančiuvius. Patiekiame su padažu.
Fotografas: Dominykas Liberis

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.