Žinot, susimąsčiau, kad atėjus rudeniui tarp visų tų šildančių sriubų bei sočių mėsos troškinių labai nepelnytai užmirštame žuvį. O labai veltui, nes su ja galima pasigaminti super jaukius, tačiau kartu ir skrandžio neapsunkinančius patiekalus, dargi labai gražiai draugaujančius su sezoninėmis daržovėmis.

Tik, tuose patiekaluose, kur pagrindinė scenos žvaigždė žuvis, raktas į patiekalo sėkmę – pasirinkti ją išties kokybišką. Manęs šiuo klausimu niekada nenuvilia Fish Wish, turintys puikų jūros gėrybių ir žuvies asortimentą. Beje, pirmajam apsipirkimui jie dargi dovanoja 10 procentų nuolaidą, tad siūlau pasidairyti po jų puslapį ir pasipildyti savąsias atsargas.

O dabar susipažinkite su mano mamos firminiu patiekalu – be proto skania ir sveika vieno indo menke! Taip gaminant žuviai praktiškai nereikia riebalų, o garuose bei laistoma sultiniu ji iškepa itin drėgna. Šiam receptui galima naudoti praktiškai bet kokias mėgstamas daržoves, tačiau man čia morkos ir porai tiesiog būtini. O tuomet viską tiesiog belieka perkelti į kepimo indą ir leisti orkaitei daryti savąją magiją 🙂 .

3-4 porcijoms reikės:

  • Maždaug 400 g. ledjūrio menkės filė (labai puikios, jau suporcijuotos, turi mano draugai Fish Wish)
  • 1-2 morkų
  • Nedelio poro stiebo
  • 1 – 2 saliero stiebelių
  • Saujelės salierų lapelių (galima keisti petražolėmis)
  • 10 vyšninių pomidoriukų
  • Poros samtelių (apie 300 ml) karšto daržovių sultinio
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų
  • 2 v. š. sviesto (nebūtina)

Gaminame:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių.
  2. Gan smulkiai supjaustome visas daržoves ir žalumynus, o pomidoriukus – perpus.
  3. Beriame visas, išskyrus pomidorus, į kepimo indą, užpilame sultiniu, lengvai permaišome ir šauname į orkaitę maždaug 15 min., kol daržovės kiek suminkštės.
  4. Tuo tarpu žuvį iš abiejų pusių pagardiname druska ir pipirais, pašlakstome aliejumi.
  5. Suminkštėjus daržovėms primažiname orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių. Ant daržovių sluoksnio dedame žuvį, beriame vyšninius pomidoriukus ir kepame dar maždaug 15 min. arba kol žuvis iškeps (tik neperkepame!). Kas maždaug 5 min. kiek palaistome žuvį kepimo inde esančiu sultiniu, kad iškeptų kuo drėgnesnė.
  6. Jei neskaičiuojame kiekvienos kalorijos, dar galima prieš pat kepimo pabaigą ant kiekvieno žuvies gabalėlio uždėti po pusę šaukšto sviesto – taip žuvies skonis dar gražiau atsiskleis!

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.