Skip to content

Vištienos sriuba su agurkais ir stikliniais makaronais

sriubos_1_virtuven.lt

Ankstyvaisiais mano studentavimo laikais šis paprastas, bet labai gardus patiekalas draugų kompanijoje turėjo ne itin inteligentišką pavadinimą – „pagirių sriuba”. Tokį titulą užsitarnavo dėl keleto priežasčių. Šiai sriubai išsivirti nereikia ilgo stoviniavimo prie viryklės, ingredientai paprasti ir atrandami dažnoje virtuvėje, be to, maloniai sušildo kūną bei sugrąžina norą gyventi☺ Nors turi pagirtiną savybę gydyti vakarėlio nualintą kūną bei sielą, ši vištienos sriuba puikiai tiks ir kitomis progomis – pavyzdžiui, greitai darbingos dienos vakarienei ar kovai su peršalimu.

Reikės (4 porcijoms):

  • 1,5 litro vištienos sultinio
  • Vienos vištienos krūtinėlės (2 puselių) arba 4-5 vištienos blauzdelių*
  • Maždaug 2 cm. ilgio gabalėlio imbiero šaknies (nebūtina)
  • 1 didelės morkos
  • 2 trumpavaisių agurkų
  • Apie 100 – 150 g. stiklinių makaronų (glass noodles)
  • Didelės saujos šviežios kalendros lapelių

Gaminame:

  1. Užverdame sultinį. Kol šis užvirs, nulupame imbiero žievelę, šiaudeliais supjaustome morką, o agurkų kietąją dalį (be sėklyčių) supjaustome plonytėmis juostelėmis. Šiam darbui puikiai tiks daržovių skustukas. Jei naudosime vištienos krūtinėlę, šią susmulkiname plonomis juostelėmis. Į užvirusį sultinį dedame imbierą.
  2. *Jei naudosime vištienos blauzdeles, jas sudedame į sultinį, ant aukštesnės negu vidutinė ugnies paverdame kol įbedus šakutę mėsa lengvai atšoks nuo kaulo (maždaug 25 min.) ir ištraukiame. Kai mėsa kiek pravės ją nukauliname, pašaliname odą ir kremzles, pasmulkiname ir dedame atgal į puodą. Jei pasirinkome vištienos krūtinėlę, ją į puodą dedame kartu su imbieru.
  3. Į puodą su sultiniu bei mėsa dedame morkas ir paverdame apie septynias minutes, kol suminkštės. Dedame agurkų juosteles, primažiname ugnį iki vidutinės ir paverdame dar 2-3 minutes.
  4. Sumažiname ugnį, kad vanduo vos virtų (mano viryklė turi 9 kaitinimo lygius, šiame žingsnyje naudoju 3 arba 4), sudedame ryžių makaronus ir pridengiame puodą. Paverdame dar keletą minučių, kol makaronai išvirs.
  5. Nuimame sriubą nuo ugnies ir patiekiame su smulkinta šviežia kalendra.

Patarimas: Jei iškart neketinate suvalgyti visos sriubos, makaronus geriau virkite atskirame puode ir norimą jų kiekį tiesiog įsidėkite į pašildytą sriubą. Stikliniai makaronai turi tendenciją smarkiai išbrinkti sriuboje ir taip sugerti visą skystį.

sriubos_2_virtuven.lt
Fotografas: Dominykas Liberis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *