Toks įdomesnis faktas iš manosios vaikystės: galima sakyti, jog užaugau restorano, kuriam prieš gerus du dešimtmečius vadovavo tėvai, virtuvėje. Nežinia, požiūris tais laikais buvo kitoks ar čia tiesiog mano šeima buvo taip nusprendusi, bet kažkaip tada niekas nesivargindavo manęs maitinti visokiais varškėtukais su uogiene bei panašiais „vaikiškais” patiekalais 😅.

Gal čia ir mamos gudrumo nuopelnas, kad vaikas noriai valgytų viską. Kai šešiamečio klausi, valgys krevetes su pankoliu ar žuvienę „Marselietę”, šešiametis iš tų dviejų variantų ir renkasi, net nesusimąstydamas, kad egzistuoja dar trečia opcija „nenoriu” 😀🙈.

Štai šie baklažanai anais laikais buvo vienas mėgstamiausių mano patiekalų restorane. O dabar karts nuo karto gaminu juos pati, ypatingai rudenį, kai didelei daliai šio nostalgiško patiekalo ingredientų – pats sezonas 🍁. Labai geras pasirinkimas, kai norisi kažko sveiko, bet kartu gardaus ir nekasdieniško.

2-3 porcijoms reikės:

  • Apie 3 v. š. alyvuogių aliejaus 
  • 2 nedidukų baklažanų
  • 1 svogūno
  • 3 sk. česnako
  • 1-2 morkų
  • 1 salžiosios paprikos
  • 8-10 pievagrybių
  • 1 a. š. raudonėlio
  • 1 a. š. čiobrelio
  • Druskos, pipirų
  • Didelės saujos tarkuoto fermentinio sūrio

Gaminame:

  1. Baklažanus perpjauname išilgai, atsargiai, kad nepradurtume odelės, pašaliname minkštimą. Vidų pašlakstome maždaug 1 v. š. alyvuogių aliejaus, pabarstome druska. Minkštimą susmulkiname nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitiname likusį aliejų, suberiame smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir pamaišydami kepiname ant vidutinės kaitros keletą minučių, kol suminkštės. Tuomet suberiame sutrintą česnaką, stambiai tarkuotas morkas ir dar keletą minučių pakepiname.
  3. Per tą laiką gan smulkiai supjaustome pievagrybius, paprikas ir suberiame, kartu su smulkintais baklažanais, į keptuvę šalia svogūnų su morkomis. Pasūdome, pagardiname pipirais, raudonėliu, čiobreliu. Jei reikia, įpilame papildomai aliejaus, kad nesviltų ir vis pamaišydami kepiname daržoves, kol suminkštės.
  4. Gautu įdaru pripildome baklažanus, šiuos dedame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 20 min., kol suminkštės baklažanai. Tuomet užberiame sūrio ir paliekame orkaitėje dar kokias 5-10 min., kol sūris apsilydys ir gražiai apskrus.
Fotografas: Dominykas Liberis

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.