Kai tik orai ima lepinti vasariškais karščiais, racione iškart norisi kuo daugiau gaivos ir lengvumo. Tad rimtesnius patiekalus, bent jau pas mane, šiomis dienomis vis dažniau pakeičia įvairiausios salotos. Žinoma, kad turėčiau energijos, į jas visuomet stengiuosi įtraukti sveikųjų riebalų – avokadų, sėklų, riešutų, gero alyvuogių aliejaus.
O dar, savąsias salotas labai mėgstu komponuoti taip, kad vaizdas lėkštėje būtų ryškus bei spalvingas. Kalbant apie skonį, svarbiausia taisyklė kuriant įsimintinas salotas – kontrastai. Tad idealiu atveju patiekale turėtų būti kažkas saldaus, sūraus, rūgštaus ir truputėlį aštroko, o minkštus ingredientus papildyti tvirtesni, turintys traškumo.
Šios salotos su krevetėmis atitinka visus šiuos gerų salotų kriterijus ir puikiai tinka tiek kaip gaivūs pietūs, tiek ir kaip lengva vakarienė. Be to, jei tik yra tokio noro, šias salotas galima naudoti ir kaip įdarą tacos.
2 porcijoms reikės:
- 10 cherry pomidoriukų
- 2 trumpavaisių agurkų
- ½ mažo raudonojo svogūno
- ½ didelio avokado
- 4 v. š. konservuotų kukurūzų
- 2-3 v. š. smulkiai kapotų šviežių petražolių
- Maždaug ½ laimo sulčių
- 1-2 v. š. alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai grūstų pipirų
Krevetėms:
- 12 didelių krevečių
- 1-2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1-2 a. š. česnakų miltelių
- Druskos
Gaminame:
- Pomidorus supjaustome perpus ar ketvirčiais, agurkus bei avokadus kubeliais, o svogūną – plonais pusžiedžiais. Viską suberiame į didelį dubenį, kur taip pat siunčiame kukurūzus, kapotas petražoles, pilame alyvuogių aliejų, laimo sultis, pagardiname druska, pipirais ir gerai viską išmaišome.
- Pasiruošiame krevetes. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, beriame krevetes, pasūdome, pabarstome česnakais ir čili. Kepame iš kiekvienos pusės po maždaug minutę – pusantros, kol krevetės taps rausvos.
- Šiek tiek leidžiame krevetėms atvėsti ir sumaišome su daržovėmis. Ragaujame su riekele skrudintos duonos, dedame į taco laivelius ar tiesiog valgome vienas.