Arbūzų dieta. Maždaug taip galima apibūdinti manuosius maistinius norus pastarųjų dienų orais. Kai saulė kepina taip, jog pamiršti, kad randiesi ne Meksikalyje, svajojasi tik apie kažką šalto ir gaivaus. O kas geriau atstato skysčių balansą, pataiso nuotaiką bei visa savo esybe šaukia „Vasara!” negu arbūzai?

Arbūzų smūčiai ir sultys – visiška mano vasaros meilė. Juos gurkšnoti mėgstu tiesiog vienus, bet vakarėlių metu labai greitai galima transformuoti ir į gardaus kokteilio ar šotuko bazę.

Beje, pastebėjau, kad šiai uogai (yes, kad ir kaip juokingai skamba, arbūzai techniškai yra uogos) labai smagiai atsiskleisti padeda truputis baziliko, tačiau jei jo nemėgstate ar norite visiškos klasikos, pakaks tik mėtos. Žodžiu, kad ir kokią variaciją pasirinksite, karštą vasaros dieną pagaminę tokį gėrimuką iškart pasiruoškite padėkoms bei komplimentams.

1 nedideliam ąsotėliui reikės:

  • Apie 1,5 kg. gerai atšaldyto arbūzo
  • 1 v. š. laimo sulčių
  • 10 lapelių šviežios mėtos
  • 2-3 lapelių šviežio bazilikio (nebūtina)

Gaminame:

  1. Arbūzą supjaustome nedideliais kubeliais, pašaliname didesnes sėklas, jei tokių yra, ir metame kubelius į blenderį. Sutriname iki vientisos masės. Tuomet perkošiame į atskirą indą per sietelį – taip išfiltruosime smulkias sutrintas sėklytes ir gausime švaresnę gėrimo tekstūrą.
  2. Praskalaujame blenderį, pilame į jį perkoštas arbūzų sultis, laimo sultis, beriame mėtas ir baziliką. Pertriname viską iki tol, kol neliks didelių žolelių gabalėlių. Supilame į stiklines ir iškart ragaujame.
Fotografas: Dominykas Liberis

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.