Skip to content

Plaktos grietinėlės ledai

  • 2021-06-072021-06-07

Ledai ir vasara – neatskiriami it kokios bagetės bei Prancūzija 😊. Šiltasis metų sezonas turbūt išvis sunkiai įsivaizduojamas be ant pagaliuko ar vaflio ragelyje parduodamų, šerbetinių, turtingo skonio grietininių ir dar aibės įvairiausių rūšių ledų. Nors parduotuvių lentynose pasirinkimų išties gausu, ima ir nutinka kartais taip, kad to, ko norisi, jose nerandi. Ir tada kyla noras neteisybę ištaisyti bei norimą skonį susikurti savarankiškai. 

Prisipažinsiu, ilgą laiką ledus namuose gaminti prisibijojau, nes maniau, kad be specialaus jų gaminimo aparato tekstūra išeis nekokia – sustingusi į akmenį ar kupina skonį gadinančių ledo kristalėlių. Vis tik, kartą pabandžiusi paeksperimentuoti, supratau, jog visas nerimas buvo veltui, nes rezultatas pavyko išties puikus. Be to, tokio deserto gaminimo trukmė ne ilgesnė negu penkios minutės (kantrybės reikės tik kol ledai užšals). O ir pagrindinių, būtinų ingredientų čia vos du ir jie labai gerai kiekvienam pažįstami – plakamoji grietinėlė bei kondensuotas pienas.

Prie ledų bazės, pagamintos iš pastarųjų, galima derinti praktiškai viską, ką siūlo fantazija ir  spintelių turinys. Mano favoritai – uogos, pistacijos, kokosų pienas, tačiau galima įtrupinti ir sausainių ar šokolado gabalėlių, džiovintų vaisių, mėgstamiausio šokoladinio batonėlio… Žodžiu, visiška laisvė vasariškiems eksperimentams 😊.

Kibirėliui ledų reikės:

  • 350 ml. 35 proc. riebumo grietinėlės
  • 3-4 v. š. kondensuoto pieno
  • vieno iš žemiau išvardytų priedų (ar kitokio, labiau jums patinkančio):
    • 2-3 v. š. pistacijų pastos arba
    • 100 g. šaldytų ar šviežių mėlynių arba
    • 100 ml. kokosų kremo

Gaminame:

  1. Grietinėlę išplakame iki tokio standumo, jog apvertus indą, ji laikytųsi vietoje. Tuomet silikonine mentele atsargiai įmaišome kondensuotą pieną. Viskas – jau turime plaktos grietinėlės ledų bazę.
  2. Į ledų bazę atsargiai įmaišome norimą priedą. Masę perpilame į šaldyti tinkamą indelį, jį uždarome ir pernakt laikome šaldiklyje, kol desertas sustings iki ledų konsistencijos.
Fotografas: Dominykas Liberis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.