Šilti vasaros vakarai – pats geriausias laikas įvairiems gardiems vieno kąsnio užkandžiams, kuriais gera dalintis su mylima kompanija. Be brusketų apsieina retas draugų pasisėdėjimas, tad mėgstu eksperimentuoti su priedais, keliaujančiais ant traškios duonos. Ir štai netikėtai eksperimentas su lengvai aštrių krevečių bei persiko deriniu taip pasiteisino, kad tapo vienu mėgstamiausių mano vasariškų užkandėlių.
Tikrai neperlenkiu sakydama, kad šios brusketos arti tobulybės. Traškumas, saldumas, sūrumas bei aštrumas sukuria tokį skonių sprogimą, kad rankos nejučia tiesiasi link dar vienos. O dar ir ryškios spalvos linksmai nuteikia. Žodžiu, pats tas užkandis dalintis su draugais, kaimynais, mylimuoju, na, ar pasilinkti visą padėklą tik sau 😋.

10 brusketų reikės:
- ½ ilgo prancūziško batono
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 2-3 v. š. rikotos sūrio
- 10 didelių krevečių (nevirtų, lukštentų)
- 1-2 v. š. alyvuogių aliejaus
- Druskos
- ½ a. š. čili dribsnių
- 1 didelio persiko
- 1 raudonojo aitriojo pipiriuko
- Saujos šviežio baziliko
- 1-2 v. š. kreminio balzaminio acto padažo
Gaminame:
- Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių. Bagetę supjaustome riekelėmis, apšlakstome 2 šaukštais aliejaus. Išdėliojame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir šauname į orkaitę maždaug 12 min., kol apskrus.
- Per tą laiką pasiruošiame likusius produktus. Keptuvėje įkaitiname 1-2 v. š. aliejaus, beriame krevetes, pasūdome, pabarstome čili dribsniais ir kepame iš kiekvienos pusės po maždaug pusantros minutės, kol taps rausvos. Persiką supjaustome skiltelėmis. Pasmulkiname bazilikus ir aitrųjį pipirą.
- Iškepusioms batono riekelėms leidžiame truputį atvėsti, tuomet ištepame plonu sluoksniu rikotos (jos daug nereikia, tik tiek, kad būtų kaip prilipti kitiems produktams). Dedame po krevetę ir persiko skiltelę. Apšlakstome balzamiko kremu, pabarstome smulkintu baziliku ir aitriaisiais pipirais. Valgome ir švenčiame gyvenimą!
