Skip to content

Naminis šerbetas

  • 2021-07-102021-07-10

„Ir kur aš buvau anksčiau?” Maždaug tokia buvo mano reakcija sužinojus, kad norint pasigaminti naminį šerbetą, nereikia ledų gaminimo aparato ar krūvos laiko. Iš tiesų, pakanka turėti šaldiklį, gerą blenderį, penkias laisvas minutes ir netrukus galima mėgautis lengvu, nuo karščių gelbstinčiu vasaros desertu. Beje, tokiu, kuris skoniu niekuo nenusileidžia parduodamam ledainėse. Šerbetui tinka praktiškai visi vaisiai ar uogos, o jei norisi, smagu pamaišyti ir keletą skonių, pagardinti mėtomis ar kitomis žolelėmis. Nors man kol kas skaniausi visiškai klasikiniai skoniai – mangų ir braškių.

2 nemažoms porcijoms mangų šerbeto reikės:

  • 300 g. mango*
  • 1-2 v. š. skystesnio medaus (nebūtina)

2 nemažoms porcijoms braškių šerbeto reikės:

  • 300 g. braškių*
  • 1-2 v. š. skystesnio medaus (nebūtina)

* Galima dar labiau pasilengvinti darbą ir naudoti jau šaldytus vaisius ar uogas. Tik tokiu atveju blendinant nepjaustytas šaldytas braškes gali prireikti truputį daugiau kantrybės.

Gaminame:

  1. Norimą šerbeto bazę (mangą ar braškes) supjaustome vienodo dydžio nedideliais gabalėliais. Kišame į šaldiklį ir palaikome, kol visiškai užšals. Jei naudosim jau šaldytus produktus, šį žingsnį praleidžiam.
  2. Šaldytus vaisius ar uogas beriame į blenderį. Jei norisi saldžiau, įpilame šiek tiek medaus. Blendiname iki kol masė taps glotni, vientisa, be vaisių gabalėlių. Šiam procesui padedame vis pajudindami masę blenderio grūstuvu. Jei kartais trintųsi prastokai, galima įpilti šaukštą-kelis šilto vandens, nors man dar nėkart neprireikė to daryti.
  3. Iškart patiekiame ir valgome arba sudedame šerbetą į šaldymo indelį, sandariai uždarome bei laikome kameroje. Taip pat galima užšaldyti ir į individualias ledų formeles.
Fotografas: Dominykas Liberis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.