Įvairūs dubenėliai ryžių pagrindu – vienas tų patiekalų, kuriuos renkuosi užsisakyti kavinėse, kai norisi sotesnio, tačiau pakankamai sveiko ir subalansuoto maisto. Vis tik, neretu atveju pirktiniuose patiekaluose ko nors truputį pritrūksta iki idealumo. Na, žinote, tai padažas ne visai toks, kokio norėtųsi, tai mėgstamesnio ingrediento pagailima 🙂 Dėl to visai džiaugiuosi gamindama tokius bowls‘us namie, kai viską susikomponuoti gali pagal savo pomėgius. Šiltuoju metu sezonu labiausiai mėgstu donburi‘us (receptas kada nors tikrai bus 🙂 ), o štai šiomis dienomis norisi kažko rimtesnio ir šilto. Pavyzdžiui, ryžių ir traškios kalakutienos dubenėlio su kario-čili padažu ir gaiviomis daržovėmis.

4 porcijoms reikės:

  • Apie 160 g. ryžių
  • 400 g. kalakutienos krūtinėlių pjausnių (1 porcija – apie 100 g.)
  • 2-3 v. š. graikiško jogurto
  • 2-3 v. š. majonezo
  • 1 didesnio agurko
  • ½ čili pipiro
  • Saujos šviežios kalendros
  • Saujos ridikėlių
  • Maždaug trečdalio nediduko raudonojo kopūsto
  • 1 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
  • Aliejaus kepimui (rapsų ar sezamų)
  • 1-2 a. š. česnakų granulių
  • 1 a. š. aitrios rūkytos paprikos
  • 2. a. š. kario (1 a. š. marinatui ir 1 a. š. padažui)
  • ½ a.š. malto imbiero
  • ½ a.š. čili dribsnių (chilli flakes)
  • Druskos
  • Apie 100 g. panko džiūvėsėlių

Gaminame:

  1. Kalakutieną pabarstome česnakų granulėmis, rūkyta aitria paprika, kariu, imbieru, druska, dedame graikišką jogurtą ir gerai išmasažuojame, kad pjausniai tolygiai pasidengtų marinatu. Uždengiame ir paliekame pasimarinuoti kokią valandą.
  2. Tuo tarpu susitvarkome su daržovėmis. Agurką sutarkuojame burokine tarka ar supjaustome šiaudeliais, nusunkiame. Kopūstą, čili ir ridikėlius supjaustome plonais šiaudeliais.
  3. Pasūdytame vandenyje išverdame ryžius. Išvirusius nusunkiame, įpilame skrudintų sezamų aliejaus, išmaišome ir uždengę laikome šiltai.
  4. Pasiruošiame padažą – majonezą sumaišome su kariu ir čili dribsniais.
  5. Kalakutieną apvoliojame panko džiuvėseliuose ir kepame įkaitintame aliejuje po kokias 4 minutes iš kiekvienos pusės, kol plutelė taps auksinė bei traški. Perkeliame ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.
  6. Komplektuojame dubenėlį: dedame ryžius, daržoves, kalakutieną, užpilame padažo ir patiekiame su saujele šviežios kalendros.

Fotografas: Dominykas Liberis

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.