Skip to content

AŠTRŪS SUMUŠTINIAI SU SŪRIU

Susimąsčiau, kad grilled cheese (kepti sumuštiniai su sūriu) – turbūt pats paprasčiausias bei populiariausias karštas sumuštinis pasaulyje. Kokią nors jo versiją, tikiu, kartkartėmis kepa labai dažnas planetos gyventojas. Ir aš – tikrai ne išimtis, o per daugelį metų spėjau atkalti sau tobulą jų receptą 😊.

Kai reikalai pasisuka keptų sumuštinių link, toks dalykas kaip „pernelyg daug sūrio“ man nelabai egzistuoja 🧀🙈. Čia labiau galioja taisyklė „kuo daugiau, tuo geriau“, kaip turbūt jau spėjote suprasti iš nuotraukos 😀.
O kadangi tokiais sumuštiniais, savaime suprantama, nesimėgauju kasdien, tomis retomis progomis, kai juos vis tik ruošiu, neskaičiuoju nei kalorijų, nei cholesterolio. Tobulam traškumui čia būtina nepagailėti sviesto, o į naują lygmenį viską pakylėja labai laiku ir vietoje atsiskleidžiantis aštrumas. Idealus patiekalas rytui po vakarėlio ar sirguliuojant, nes bematant sugrąžina norą gyventi 😅. 

1 sumuštiniui reikės:

  • 2 riekių mėgstamos sumuštinių duonos
  • Maždaug 2 v. š. sviesto
  • 2 a. š. mėgstamo tiršto aštraus padažo (naudojau čili pipirų užtepėlę, bet tiks ir adžika ar kitas turimas)
  • Apie 70 g. tarkuotos mocarelos (tos sausos, iš kurios gaminamos plėšomos sūrio lazdelės)

Gaminame:

  1. Vieną duonos riekę (tik vieną pusę) ištepame aštriu padažu. Tuomet dedame storą tolygų sluoksnį tarkuotos mocarelos. Uždengiame likusia duonos rieke ir šiek tiek prispaudžiame.
  2. Ant vidutinės kaitros įkaitiname nesvylančią keptuvę. Ištirpiname joje 1 v. š. sviesto ir iškart atsargiai padedame sumuštinį.
  3. Sumuštinį gerai prispaudžiame kuo nors sunkesniu. Pvz. aš šiam reikalui ant sumuštinio uždėjau sunkų troškintuvą. Kepame apie 4 min, kol sumuštinio apačia gražiai apskrus.
  4. Nukeliame naudojamą sunkų daiktą, viršutinę sumuštinio riekę aptepame likusiu sviestu, apverčiame ir kepame dar keletą minučių, kol apskrus ir kita pusė.
  5. Iškepusiam sumuštiniui leidžiame kokią minutę susigulėti, o tuomet iškart ragaujame.

P. S. Jei kepsime didesnį skaičių sumuštinių, tarp kiekvienos partijos gerai pravalome keptuvę, kad neimtų svilti prieš tai naudotas sviestas 😊.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.