Yra patiekalų, kuriems tiesiog lemta tapti „firminiais”. Šie tacos su krevetėmis ir mangų-avokadų salsa kaip tik tokie. Kai pirmą kartą juos pagaminau, paskui dar gerą savaitę klausiausi namiškių pagyrų ir klausimų, kada jie vėl nusimato vakarienės programoje 🙂 O dar smagiau, kad šie tacos – labai greitai pagaminami bei yra gerokai lengvesnė alternatyva tradiciškiausiai versijai su jautiena.

Kadangi krevetės ir salsa turi smagaus aštrumo (kurį, jeigu norisi, galima mažinti ar didinti pagal pageidavimus), jį labai šauniai nugesina gaivus graikiško jogurto padažas. Sūriai-aštrios krevetės, salstelėjusi salsa, rūgštelės turintis padažas ir tortilija susijungia į tiesiog sprogstančią skonių visumą. Idealus variantas, kai norisi įdomesnės vakarienės, bet tingisi ilgai stovėti prie puodų.

4 tacos reikės:

  • 4 tortilijų (mažesnio dydžio)
  • 12 nevirtų lukštentų tigrinių krevečių
  • Šiek tiek aliejaus kepimui
  • ½ – 1 a. š. čili dribsnių
  • 1 a. š. česnako miltelių
  • ½ a. š. aitrios rūkytos paprikos
  • Druskos
  • Saujos šviežios kalendros
  • 1 žaliosios citrinos

Salsai:

  • ½ didesnio mango
  • 1 avokado
  • ¼ raudonojo svogūno
  • 1 čili pipiro
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Maždaug 1 a. š. žaliosios citrinos sulčių
  • Druskos

Padažui:

  • 150 ml. graikiško jogurto
  • 1 trumpavaisio agurko
  • ½ v. š. žaliosios citrinos sulčių
  • Nedidelės saujelės šviežių mėtų lapelių
  • Druskos

Gaminame:

  1. Agurką sutarkuojame stambia tarka, dedame į kiaurasamtį, šiek tiek pasūdome ir paliekame 10-15 min. nuvarvėti skysčiui. Per tą laiką pasiruošiame salsą. Raudonąjį svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais, čili pipirą plonomis riekelėmis, o avokadą bei mangą pasmulkiname nedideliais kubeliais. Viską gerai permaišome su šaukštu aliejaus bei žaliosios citrinos sultimis, pagal skonį pasūdome.
  2. Ruošiame padažą. Agurką kiaurasamtyje šiek tiek paslegiame, kad nuvarvėtų kiek įmanoma daugiau skysčio, tuomet perkeliame į nedidelį dubenėlį. Smulkiai sukapojame mėtas, beriame jas prie agurkų, tuomet dedame graikišką jogurtą, įspaudžiame žaliosios citrinos sulčių ir išmaišome. Lengvai pasūdome.
  3. Keptuvėje ant aukštos kaitros įkaitiname šiek tiek aliejaus. Suberiame krevetes, pagardiname druska, česnaku, čili dribsniais, rūkyta aitriąja paprika ir kepame po maždaug 2 min. iš kiekvienos pusės, kol krevetės taps rausvai oranžinės bei šiek tiek apskrus. Neperkepame.
  4. Tortilijų paplotėlius iš kiekvienos pusės pašildome po maždaug 10 sekundžių gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje.
  5. Krauname į tortilijas salsą, krevetes, užpilame padažu. Valgome pabarstę šviežios kalendros lapeliais, ir, jei norisi, užspaudę ant viršaus skiltelę žaliosios citrinos.
Fotografas: Dominykas Liberis

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.