Šios salotos – tas patiekalas, kurį mėgstu užsisakinėti kinų restoranuose tada, kai nėra nuotaikos išbandyti dar neragautų patiekalų. Jos gaivios, bet kartu sočios, paprastos ir beveik visuomet labai skanios. Vis tik vieną kartą pamėginus jų pasigaminti namie, dabar gerokai rečiau jas valgau kur kitur.

Šių salotų bazę (makaronus su morkomis, agurkais ir sezamais) galima gardinti nebūtinai vištiena, bet ir krevetėmis, jautiena ar tofu. Skanios jos netgi vien su daržovėmis. Šių, beje, taip pat galima įmaišyti kokių tik norisi. Puikiai čia dera ir paprikos, kiniški grybai. O ypatingas jas daro saldžiarūgštis padažiukas, kuris ir sukuria skonį lyg „pas kiniečius”.

4 porcijoms reikės:

  • 100 g. stiklinių pupelių makaronų
  • 1 ilgavaisio agurko
  • 1 didelės morkos
  • 200 g. vištienos filė
  • Druskos
  • Pipirų
  • 1 a. š. česnako granulių
  • 1 a. š. mėgstamo vištienos prieskonių mišinio
  • 2 v. š. krakmolo
  • 2 v. š. sezamų aliejaus kepimui
  • 1– 2 v. š. sezamo sėklų

Padažui:

  • 2 v. š. sojos
  • 1 v. š. ryžių acto
  • 1 v. š skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 a. š. imbiero miltelių
  • 2 a. š. rudojo cukraus
  • ½ a. š. žuvies padažo (fish sauce)

Gaminame:

  1. Sumaišome visus padažo ingredientus. Paliekame kelioms minutėms, kad aptirptų cukrus. Paskui vėl maišome iki nebeliks cukraus granulių.
  2. Pasūdytame vandenyje išverdame stiklinius makaronus. Nukošiame, leidžiame atvėsti ir padėję ant pjaustymo lentelės keletą kartų perpjauname, kad makaronai būtų trumpesni ir patogesni valgyti.
  3. Agurką ir morką supjaustome plonais šiaudeliais.
  4. Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Pabarstome druska, pipirais, česnako granulėmis, vištienos prieskoniais. Išmaišome, kad visa mėsa pasidengtų prieskoniais. Tuomet apibarstome krakmolu ir taip pat gerai viską išmaišome, kad kiekvienas gabalėlis būtų juo padengtas. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir vis pamaišydami iškepame vištieną. Iškepusią perkeliame ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės.
  5. Makaronus dedame į didelį dubenį, suberiame šiaudeliais pjaustytas daržoves, beriame sezamo sėklas, supilame padažą. Gerai išmaišome. Dedame salotas į lėkštę, o ant viršaus beriame traškios vištienos gabalėlius.
Fotografas: Dominykas Liberis

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.