Skip to content

SOBA MAKARONAI SU VIŠTIENA IR SHIITAKE GRYBAIS

Nežinau, ar daug yra patiekalų, tinkamesnių paprastai, bet neprastai vakarienei už įvairius wok‘us. Pati šį Azija dvelkiantį comfort food labai mėgstu ir drąsiai eksperimentuoju su makaronų rūšimis, įvairiais aromato suteikiančiais ingredientais bei vis kitokiomis padažų kombinacijomis.

Vis tik, kartais pavyksta taip gerai, kad receptą norisi išsisaugoti ir būtent tokį patį patiekalą pasiruošti dar ne kartą. Čia – kaip tik toks atvejis. Su nuostabaus aromato suteikiančiais shiitake, sultinga vištiena, lengvai aštrokas.

Beje, šlaunelių mėsa – labai geras pasirinkimas tiems, kam vištiena kepant dažnai gaunasi sausoka. Šlaunelės šiuo klausimu kur kas atlaidesnės.

4 porcijoms reikės:

  • 1 raudonos saldžiosios paprikos
  • 2 nedidelių raudonųjų svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • Apie 1-2 cm. imbiero šaknies (sukapojus jo turi išeiti maždaug 1 a. š.)
  • 1 a. š. chilli flakes
  • Apie 30 g. džiovintų shiitake grybų
  • 500 g. vištienos šlaunelių mėsos
  • 3 v. š. sezamų aliejaus
  • Apie 200 g. soba makaronų
  • 1 v. š. žuvies padažo
  • 2 v. š. sojos
  • 3 v. š. austrių padažo (oyster sauce)
  • Sezamų sėklų, kapoto laiškinio česnako ir laimo patiekimui

Gaminame:

  1. Shiitake grybus bent valandą pamirkome šaltame vandenyje, o paskui 10 min. paverdame sūdytame vandenyje. Tada grybus ir papriką pasmulkiname juostelėmis, svogūnus skiltelėmis, imbierą ir česnaką smulkiai sukapojame.
  2. Keptuvėje įkaitiname 2 v. š. sezamų aliejaus, suberiame imbierą, česnaką bei chilli dribsnius. Pakaitiname keliasdešimt sekundžių, kol pasklis aromatas, tuomet dedame plonomis juostelėmis pjaustytą vištieną ir vis pavartydami pakepame apie 5-7 min. Trumpam atidedame į lekštę.
  3. Vėl įkaitiname 1 v. š. sezamų aliejaus ir sudedame daržoves, pakepiname, kol suminkštės. 
  4. Sūdytame vandenyje išverdame soba makaronus.
  5. Sugrąžiname į keptuvę vištieną, sudedame soba makaronus, supilame žuvies padažą, soją bei austrių padažą. Gerai viską išmaišome.
  6. Valgome makaronus pabarstę sezamu, laiškiniais česnakais bei, jeigu norisi, užspaudę skiltelę laimo.
Fotografas: Dominykas Liberis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *