Skip to content

DEGINTŲ PAPRIKŲ IR FETOS UŽTEPĖLĖ

  • 2021-08-282021-08-28

Orams sparčiai rudenėjant, savaitgaliai man ir vėl yra apie namų jaukumą bei į svečius užsukančius draugus. Manieji puikiai žino, kad užkandžių lentų konstravimas iš įvairių sūrių, mėsyčių, uogų bei kitų gėrių – man tarsi labai mėgstamas puzzle 😊. Kai tik išeina, stengiuosi į tokius rinkinukus įkombinuoti ir indelį su namine užtepėle. Jos, beje, ne tik papuošia kompoziciją, bet paprastai ir pradingsta pačios pirmos, lydimos komplimentų.

Vienas mano pastarojo meto atradimų – ši juokingai lengvai paruošiama degintų paprikų ir fetos užtepėlė. Sodraus skonio, kreminės tekstūros, lengvai aštroka, tiesiog tobulai deranti su rozmarinais kvepiančia duonele. Ir dar, puikiai tinkanti panaudoti daržo gėrybes, kurių šiuo metu taip gausu.

Reikės:

  • 1 raudonos saldžiosios paprikos
  • 1 didesnio pomidoro
  • 2 skiltelių česnako
  • Pakuotės (180 g.) fetos
  • 4-5 v. š. kreminio sūrio (naudojau „Philadelphia”)
  • 1 + 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • ½ a.š. (galima ir daugiau) čili dribsnių
  • Druskos
  • Mėgstamos duonos

Gaminame:

  1. Orkaitę (su vėjelio funkcija) įkaitiname iki 240 laipsnių. Ant kepimo popieriumi ištiestos skardos dedame nepjaustytą papriką ir pomidorą bei nenuluptas česnako skilteles. Viską pašlakstome šaukštu aliejaus, pabarstome druska ir šauname į orkaitę kokioms 20 min. Daržovės bus paruoštos, kai paprikos odelė akivaizdžiai (tamsiai rudai – juodai) apdegs, o pomidoro sutrūkinės. Ištraukiame skardą ir leidžiame viskam šiek tiek atvėsti.
  2. Nulupame daržovių odeles, pašaliname paprikos ir pomidoro sėklas, išspaudžiame česnako minkštimą. Metame viską į blenderį. Ten pat sudedame fetą, kreminį sūrį, čili dribsnius, įpilame šaukštą aliejaus. Triname iki vientisos masės. Valgome su mėgstama duonele.
Fotografas: Dominykas Liberis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.