Jau spėjote išbandyti naująjį TikTok‘o ir Instagram‘o trendą – baked oats? Mane tokios avižos absoliučiai sužavėjo ir pranoko lūkesčius. Kepinio tekstūra išeina labai drėgna, panaši į bananų duonos, o į vidų įdėjus kelis gabalėlius šokolado, pavirsta sveikesniu lava cake variantu. Ir dar kokiu gražiu! 😍 Žodžiu, pats tas, kai ryte energijos ir geros nuotaikos norisi pasisemti visai dienai.
Taip gaminant avižas vietos fantazijai galybė – gardinti tinka uogos, vaisiai, riešutai ir dar daug visokio gėrio. Ir, geriausias dalykas, jog pačios gamybos, kaip ir turėtų būti su pusryčių patiekalais, čia vos kelios minutės ⏰.
Vienai porcijai reikės:
- Pusės puodelio (apie 45 g.) avižų
- 1 kiaušinio
- 1 prinokusio banano
- ½ a. š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- 1 a. š. kakavos (jei gaminsime šokoladinę versiją)
- Kelių gabalėlių juodojo ar baltojo šokolado
- Saujelės mėgstamų uogų, riešutų, šokolado gabaliukų ar kitų norimų priedų papuošimui
Gaminame:
- Orkaitę kaičiame iki 180 laipsnių. Avižas, bananą, kiaušinį, kepimo miltelius, druską bei kakavą (jei naudosim) sudedame į blenderį ir viską sutriname iki vientisos masės.
- Kepimui tinkamą induką (ramekin‘ą) ištepam trupučiu aliejaus ir supilame maždaug pusę avižų masės. Tada į vidurį dedame porą gabalėlių norimo šokolado ir užpilame likusia avižų mase. Jei norime, ant masės paviršiaus padėliojame dar šiek tiek šokolado gabalėlių ar uogų ir lengvai įspaudžiame.
- Šauname kepti į orkaitę maždaug 25 min., kol kepinys gražiai pakils ir iškeps (galim patikrinti iškepimą mediniu dantų krapštuku).
- Ištrauktas iš orkaitės avižas pabarstome mėgstamomis uogomis ar kitais priedais. Valgome šiltas.