Skip to content

Trinta špinatų sriuba (paruošiama itin greitai)

Jei gerai pamenu, ši juokingai greitai paruošiama špinatų sriuba – mano išradimas, kadaise užgimęs per egzaminų sesiją. Na, žinote, kai laiko turi minimaliai,  o kasdien valgyti pusfabrikačių nesinori, ieškai lengviausių būtų pasigaminti kažką paprasto, gardaus ir sveiko 🙂 Ruošiant šią sriubą realiai prie viryklės prastovimo laiko prireikia ne daugiau penkių minučių. O štai rezultatas, jei dar nepatingi dėl grožio ir papildomo skonio kokio sūrio ant viršaus užbarstyti, ne prastesnis nei restorane.

Beje, jei laiko turite daugiau, šią sriubelę galima kilstelėti ir iki aukštesnio lygmenio. Kadangi ji labai universali, turėdama įkvėpimo esu ją gardinusi ant grilio kepta vištiena, krevetėmis, svieste paskrudintomis jūros šukutėmis, skrudintais riešutais – žodžiu, tinka beveik viskas 🙂

Beje, pastebėjau, kad daugelis tirština trintas daržovių sriubas bulvėmis, tačiau nuo to laiko, kai iš vienos kulinarės išmokau kaip bulvės pakaitalą naudoti ryžius, juos dažniausiai ir beriu. Pats patiekalas lengvesnis pavyksta, o ir skusti bei pjaustyti bulvės nereikia – laiko susitaupo. 

4 porcijoms reikės:

  • 1,5 l. vištienos ar daržovių sultinio
  • Apie 70 – 100 g. ryžių
  • Apie 250 g. šaldytų špinatų
  • 1 morkos
  • Trakuoto „Džiugo” (arba parmezano) ir „Philadelphia”* sūrio sriubai pagardinti

*„Philadephia” sūrį galima keisti trupučiu grietinės ar grietinėlės

Gaminame:

  1. Užverdame sultinį ir suberiame ryžius. Paverdame 5-7 min., tuomet sudedame šaldytus špinatus, mažesniais gabalėliais pasmulkintą morką ir verdame dar apie 10 min., kol špinatai pasileis, o morkos ir ryžiai bus visiškai suminkštėję.
  2. Puodo turinį supilame į blenderį ir sutriname iki tolygios skystos konsistencijos.
  3. Porcijuojame sriubą ir valgome su šaukšteliu „Philadephia” sūrio bei užbarstę norimu kiekiu „Džiugo”.
Fotografas: Dominykas Liberis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *