Skip to content

Pusryčių sumuštiniai su vištiena

Kad ir kaip mėgčiau gaminti šventiškesnius patiekalus, mažiausiai keletą kartų per savaitę mūsų namų meniu neišvengiamai atsiduria ir paprasčiausi sumuštiniai. Šiuos dažniausiai sukraunu brangiajam į darbą kaip sočius pusryčius-priešpiečius.

Per tiek laiko išbandyta daugybė sumuštinių variacijų, tačiau būtent tokie – salsvai sūrūs su lengva aštrumo ugnele – vieni mūsų mėgstamiausių. Puikus variantas, kai norisi kažko gardaus, labai paprastai paruošiamo, gerai atlaikančio transportavimą ir kiek įdomesnio, nei nemirštanti, tačiau atsibosti spėjusi duonos-sviesto-kumpelio kombinacija 🙂 Tiks ne tik į pietų dėžutę, bet ir keliaujant į gamtą ar tingiai pusryčiaujant namie. 

4 sumuštiniams reikės: 

  • Apie 500 g. rūkytos vištienos ketvirčių ar šlaunelės
  • Apie 2/3 mažos skardinės konservuotų ananasų
  • 2-3 v. š. majonezo
  • Šviežiai grūstų pipirų
  • ¼ a. š. maltos kalendros miltelių (nebūtina)
  • 4 vnt. mėgstamos sumuštinių duonelės
  • 1 trumpavaisio agurko
  • 4 didelių salotų lapų
  • 2 – 4 v. š. adžikos, medaus garstyčių ar aitriųjų pipirų džemo (pastarąjį, kuris čia ir tinka užvis idealiausiai, pirkau Aštriai aštru)

Gaminame:

  1. Vištienos odą nulupame, mėsą nukauliname ir susmulkiname nedideliais gabalėliais. Ananasus nusunkiame ir taip pat supjaustome mažais kubeliais. Pridedame majonezo, beriame grūstų pipirų, kalendros miltelių ir gerai viską išmaišome.
  2. Agurką supjaustome plonais griežinėliais. Abi duonelės puses iš vidaus patepame pasirinktu aštriu padažu.
  3. Ant apatinės bandelės dedame salotos lapą, tuomet krauname vištienos-ananasų salotas. Uždedame keletą agurko griežinėlių, uždengiame viršutine duonos pusele.
Fotografas: Dominykas Liberis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.