Skip to content

ITALIŠKO STILIAUS KREVEČIŲ SALOTOS

Pastaruoju metu gan dažnai taikau seniai išmoktą ir labai mylimą emocinio atsipalaidavimo techniką. Kai kasdienybė ima spausti galvą, mintimis teleportuojuosi į vietą ir būseną, kurioje norėčiau būti. Neretai šitaip keliauju savo mylimą Italiją, kuri mano galvoje atrodo maždaug taip:

Rugpjūčio popietė kur nors miegamajame Romos rajone. Įšilęs asfaltas, atrodo, alsuoja dienos karščiu. Vienintelė užsitęsusiai siestai neužsidariusi užkandinė. Taurė, kurios kraštu žemyn rieda drėgmės lašeliai nuo sauso balto vyno vėsos jos viduje. Ir šios salotos, kurias atneša pats kavinukės šeimininkas žvitriom akim.

Štai į tokį vibe‘ą mane skraidina šis patiekalas, ką tik gamintas visai ne Romoje, o palengva pavasarėjančiame Vilniuje. Spalvingos, kupinos skonio, labai paprastos, bet kartu kažkokią ypatingą atostogų nuotaiką kuriančios salotos 🇮🇹. 

2 porcijoms reikės:

  • 2-3 bulvių
  • 10 vnt. cherry pomidoriukų
  • 12 – 14 tigrinių krevečių (pageidautinai nevirtų)
  • Maždaug pusės mažos skardinės žaliųjų alyvuogių
  • 1 marinuoto agurkėlio arba 1 v. š. kaparėlių
  • Saujos šviežių petražolių
  • 1-2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Pipirų, druskos
  • Citrinos skiltelės patiekti

Gaminame:

  1. Bulves nuskutame ir išverdame pasūdytame vandenyje. Atidedame atvėsti.
  2. Krevetes išlukštename ir taip pat išverdame pasūdytame vandenyje (neperverdame, užteks vos poros minučių, kol krevetės taps rausvos ir nepermatomos). Irgi paliekame atvėsti.
  3. Pomidorus supjaustome perpus ar į keturias dalis, alyvuoges griežinėliais, agurkėlį nedideliais kubeliais, o petražoles smulkiai sukapojame. Atvėsusias bulves pasmulkiname kubeliais.
  4. Sumaišome visas daržoves su krevetėmis (šias galima kiek pasmulkinti ar palikti nepjaustytas) ir alyvuogių aliejumi. Pagal skonį pagardiname pipirais, druska. Patiekiame su šviežia citrina, kad kiekvienas valgytojas šios sulčių galėtų užsipilti pagal skonį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.