Skip to content

TUNA MELT SUMUŠTINIS

Pasidarė smalsu, o koks mėgstamiausias jūsų sumuštinis? 🥪 Man asmeniškai vieną laimėtoją išsirinkti būtų sunkoka, bet į TOP 3 favoritus neabejotinai patektų tuna melt – tobulas traškios sviestinės duonos, ryškaus skonio įdaro bei besilydančio sūrio jūros derinys 🧀. Tai puikus variantas sotesniems pusryčiams ar greitiems pietums. Ypač tomis dienomis, kai nė galvoti neišeina apie salotas ir kitus „sveikumus”, o norisi tiesiog maistinio ekvivalento šiltam apkabinimui. Nes jo kartais irgi labai reikia 😊.

2 sumuštiniams reikės:

  • Didelės skardinės (160 g.) tuno savo sultyse
  • Apie 1 ½ v. š. smulkiai kapoto saliero
  • ½ – 1 v. š. smulkiai kapoto raudonojo svogūno
  • 1 ½ v. š. majonezo
  • ½ a. š. dižono garstyčių
  • Druskos, pipirų
  • 6 lapelių lydyto čederio sūrio
  • 4 riekių brioche duonos
  • Maždaug pusės pomidoro (nebūtina)

Gaminame:

  1. Tuną nusunkiame, sudedame į dubenį ir didesnius gabalus susmulkiname šakute. Prie tuno beriame smulkintus salierus, svogūnus, dedame majonezą, garstyčias, pagardiname pipirais bei druska ir gerai viską išmaišome.
  2. Įkaitiname keptuvę ar kontaktinį grilį.
  3. Pasiruošiame sumuštinius – brioche riekę nuklojame 1,5 lapelio čederio, tuomet dedame tuno masės. Jei dėsime pomidoro, atpjauname jo 2-3 plonus griežinėlius ir dedame ant tuno. Vėl užklojame 1,5 lapelio čederio, uždengiame rieke duonos.
  4. Kepame sumuštinius, kol sūris išsilydys, o duona gražiai apskrus. Kontaktinio grilio atveju naudojam kepimo popierių ir smarkiai nespaudžiame viršaus, kad nepabėgtų įdaras. Jei naudojame keptuvę, kepame sumuštinį ant vidutinės ugnies, uždengę dangčiu, po keletą minučių iš kiekvienos pusės.
Fotografas: Dominykas Liberis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *