Skip to content

TRAŠKIOS KOKOSINĖS KREVETĖS

Žinot tą jausmą, kai paragavus pirmąjį pagaminto patiekalo kąsnį pasididžiavimas susimaišo su noru kuo greičiau šiuo gėriu pasidalinti su pasauliu? Tad ir dalinuosi, nes šios absoliučiai nuostabios krevetės – per ilgą laiką skaniausias mano gamintas ir valgytas dalykas 😍. Krevetės iškepa sultingos, plutelė super traški, o viską vainikuoja egzotiškas kokosų bei žaliųjų citrinų aromatas 🥥. Visiškas MUST kiekvienam krevečių mėgėjui! 🍤

Reikės:

  • 20 didesnių nevirtų atšildytų krevečių
  • 100 ml. kokosų pieno
  • 3 sk. česnako
  • 1 v. š. laimo sulčių
  • 1 a. š. druskos
  • Šiek tiek šviežiai grūstų pipirų
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • Puodelio panko džiūvėsėlių
  • Puodelio kokosų drožlių
  • ½ puodelio miltų
  • 1 a. š. česnako miltelių
  • 2 kiaušinių
  • Rapsų aliejaus kepti
  • Kapoto čiliuko ir smulkiai tarkuotos laimo žievelės patiekimui

Gaminame:

  1. Nulupame ir išvalome krevetes. Dedame į dubenį su kokosų pienu, smulkiai kapotu česnaku, laimo sultimis, ½ a. š. druskos bei pipirais, išmaišome ir paliekame pasimarinuoti bent pusvalandžiui.
  2. Pasiruošiame tris indus. Viename sumaišome panko džiūvėsėlius su kokosų drožlėmis, antrame miltus su česnako milteliais ir ½ a. š. druskos, trečiame išplakame kiaušinius.
  3. Ištiesiame (į šaldymo kamerą telpančią) lentelę kepimo popieriumi.
  4. Pamarinuotas krevetes merkiame pirmiausia į miltus, tuomet į kiaušinį, galiausiai – į panko ir kokosų mišinį. Stengiamės, kad kiekviena krevetė gerai pasidengtų šiais produktais, ypatingai paskutiniuoju. Apvoliotas krevetes dedame ant pasiruoštos lentelės ir su visa ja kišame 45 min. į šaldiklį.
  5. Gilesnėje keptuvėje, puode ar gruzdintuvėje gerai įkaitiname aliejų (jo reiktų tiek, kad apsemtų krevetes). Jame partijomis (palikdami kiekvienai pakankamai erdvės) iškepame krevetes. Kepame 2-3 min., kol taps gražiai rusvos.
  6. Iškepusias krevetes trumpam perkeliam ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės riebalams susigerti. Paskui pabarstome tarkuota laimo žievele ir čiliuku bei valgome dar karštas su sweet chilli ar kitu mėgstamu padažu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *