Skip to content

AŠTRIOS ČEDERIO SPURGYTĖS

Šiandien rimtokai susimąsčiau, kad gal reiktų kaip nors prailginti tą tarpą tarp Kalėdų bei Naujųjų 😅. Nes dabar, vos tik apvirškini kalėdinius įspūdžius, jau tenka galvoti apie naujametinius planus 🙈. Ta proga pažadėjau sau, kad šiemet Naujųjų sutiktuves maksimaliai stengsiuosi išnaudoti lėtam kokybiškam laikui gamtoje bei bendravimui su draugais, o prie puodų leisiu kuo mažiau laiko.

Kita vertus, greitai paruošiama anaiptol nereiškia prastai. Ypač tada, kai kalbam apie tuos užkandžius, kurių kasdien sau gal ir neleidi, bet šventės – pati ta proga pasimėgauti. O štai sūrio spurgytės – vienas mėgstamiausių tokio tipo skanėstų, per vakarėlius bene greičiausiai dingstantis nuo stalo. Šįkart – smagiai aštrios, kreminės ir nuostabiai traškios! 🌶

Maždaug 22-24* spurgyčių reikės:

  • Apie 220 g. Philadelphia sūrio
  • 180 g. čederio sūrio
  • 50 g. mocarelos (tos sausos, iš kurios gaminamos sūrio lazdelės)
  • 1 – 2 v. š. aštraus padažo (sriracha)
  • Puodelio miltų
  • 2 a. š. česnako miltelių
  • 2 a. š. rūkytos aitriosios paprikos
  • ½ puodelio panko džiūvėsėlių
  • ½ puodelio paprastų maltų džiūvėsėlių
  • 4 kiaušinių
  • Rapsų aliejaus kepti

Gaminame:

  1. Čederį ir mocarelą sutarkuojame, sumaišome su Philadelphia bei aštriu padažu. Rankomis formuojame nedidelius rutuliukus (maždaug vieno v. š. tūrio). Šiuos išdėliojame ant kepimo popieriumi ištiestos lėkštės ir kišame į šaldymo kamerą 15-20 min.
  2. Pasiruošiame tris atskirus indelius. Viename sumaišome miltus su česnakais bei aitriosiomis paprikomis, kitame abiejų rūšių džiuvėselius, trečiame išplakame kiaušinius.
  3. Puode ar gruzdintuvėje gerai įkaitiname aliejų. Jo temperatūra turėtų būti apie 180 laipsnių.
  4. Sūrio rutuliukus apvoliojame tokia tvarka: miltai – kiaušinis – miltai – kiaušinis – džiūvėsėliai.
  5. Partijomis, po 4-8 vnt. (priklausomai nuo puodo dydžio, palikdami kiekvienai erdvės), dedame spurgytes kepti į aliejų. Kepame apie 1-2 min., kol išorė gražiai paruduos. Iškepusias dedame ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad susigertų riebalai. Ragaujame karštas!

* Dalį spurgyčių galima ir užšaldyti (šaldome neapvoliotas, po pirmojo gamybos žingsnio). Sugalvojus jų išsikepti tereiks atšildyti šaldytuve pernakt, o tuomet apvolioti ir kepti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *