Kad ir kaip mėgčiau eksperimentuoti su įvairiais tolimų kraštų patiekalais, kartais norisi tiesiog ko nors labai paprasto bei tradiciško. Ypatingai per šventes 🎄. 

Šios žavios brusketos – būtent toks užkandis. Greitai pagaminamas iš visiems gerai pažįstamų produktų, tačiau stebinantis giliu skoniu bei kuriantis kažkokią stebuklingą namų jaukumo aurą. Tiesiog ideali idėja tiems, kas prieškalėdiniame bėgime dar tik dairosi nesudėtingų receptų švenčių stalui ✨.

Maždaug 14 brusketų reikės:

  • Nedidukės (apie 460 g.) karštai rūkytos jūrų lydekos ar kitos mėgstamos žuvies
  • 3 kietai virtų kiaušinių
  • 1 saldžiosios paprikos
  • Apie 4 v. š. majonezo
  • 1 a. š. Dižono garstyčių
  • Juodųjų pipirų
  • 3-4 v. š. smulkiai kapotų petražolių
  • Nedidelės ciabattos ar prancūziško batono
  • 2-3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Druskos

Gaminame:

  1. Orkaitę kaičiame iki 190 laipsnių. Ciabattą ar prancūzišką batoną supjaustome nestoromis riekutėmis (ciabattos atveju riekę dar perpjauname pusiau). Jas sudedame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, iš abiejų pusių palaistome alyvuogių aliejumi bei pabarstome druska. Kepame orkaitėje, kol gražiai apskrus, apie 5-7 min. iš kiekvienos pusės. Ištraukiame bei leidžiame atvėsti ir sutvirtėti.
  2. Per tą laiką pašaliname žuvies odą ir kaulus. Sutriname žuvį šakute, o paskui dar gerai pasmulkiname peiliu.
  3. Taip pat labai smulkiai supjaustome kiaušinius bei papriką (šios odelę, dėl malonesnės tekstūros, dar mėgstu pašalinti daržovių skustuku, bet tai tikrai nėra būtina). Smulkiai sukapojame petražoles.
  4. Didesniame indelyje gerai sumaišome žuvį, kiaušinius, papriką, majonezą, garstyčias, 2 v. š. petražolių. Pagal skonį pagardiname pipirais.
  5. Dėliojame žuvies-kiaušinių masę ant skrebučių, pabarstome likusiomis petražolėmis. Iškart ragaujame.
Fotografas: Dominykas Liberis

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.