Skip to content

Užkepti nachos

Prisipažinsiu, ilgokai vengdavau nachos, nes klaidingai buvau įsitikinusi, jog tai prėskas ir nuobodus patiekalas. Nekoks įspūdis, matyt, susidarė dėl to, kad kelis kartus valgiau jų kavinėse vėlai vakare, kai maistą tenka užsisakinėti iš palikto mažyčio užkandžių, kurių paruošimui reikia minimalių pastangų, meniu. Tad tuos porą kartų nachos atkeliaudavo šykštokai pabarstyti sūriu bei kitais priedais ir visai be jokio žavesio. Vis tik, neseniai nutariau šiam užkandžiui suteikti antrą šansą ir pasigaminti jį namie, žinoma, dosniai pagardintą puikiais priedais. Gautas rezultatas tikrai nudžiugino.

Iš tiesų, mano gamintoje nachos versijoje kukurūzų traškučiai atlieka antraeilį vaidmenį, o skonius kuria kiti produktai – kepinta malta jautiena, kelių rūšių paprikos, šviežios daržovės ir, žinoma, daug gardaus sūrio. Ne pats liekniausias patiekalas, bet jei ieškote sotaus ir skanaus užkandžio filmų vakarui, čia – tobulas pasirinkimas 🙂

Reikės:

  • Didelės pakuotės (apie 475 g.) nachos kukurūzų traškučių
  • 1 mažo geltonojo arba šalotinio svogūno
  • 500 g. jautienos faršo
  • Trupučio alyvuogių aliejaus
  • ½ a. š. česnakinės druskos
  • ½ a. š. aitriosios rūkytos paprikos*
  • 1 a. š. česnako granulių*
  • ½ a. š. kalendros miltelių*
  • ½ a. š. malto kumino*
  • 1/3 a. š. druskos*
  • 1 a. š. rūkytos saldžiosios paprikos*
  • Apie 6 v. š. pomidorų tyrės
  • Skardinės (apie 430 g.) raudonųjų pupelių čili padaže
  • 5 marinuotų peperoni pipiriukų
  • 1 konservuoto čili pipiro
  • Apie 150 g. konservuotų raudonųjų saldžiųjų paprikų
  • Apie 150 g. tarkuoto provolone sūrio
  • 200 g. tarkuoto mocarelos sūrio (to sausesnio, iš kurio gaminamos plėšomos sūrio lazdelės)
  • Didelio pomidoro
  • Prinokusio avokado
  • Saujos šviežios kalendros
  • Grietinės patiekimui

*Galima naudoti ir jau paruoštą taco prieskonių mišinį

Gaminame:

  1. Keptuvėje (ant vidutinės kaitros) įkaitiname šiek tiek alyvuogių aliejaus. Suberiame smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, pakepiname porą minučių, kol taps permatomas, suberiame mėsos faršą. Šį kepdami suardome mentele į nedidukus trupinėlius. Suberiame visus prieskonius, išmaišome, kepiname, kol mėsa apskrunda. Supilame pomidorų tyrę ir vis pamaišydami pakaitiname dar keletą minučių. Supilame konservuotas pupeles, gerai išmaišome, pakaitiname dar minutę. Patraukiame keptuvę nuo ugnies.
  2. Konservuotas paprikas supjaustome plonais šiaudeliais. Provolone ir mocarelos sūrius sumaišome. Į gilesnį kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi, suberiame pusę kukurūzų traškučių, ant viršaus paskirstome pusę mėsos, sūrio, paprikų. Tuomet suberiame likusius nachos, o ant jų viršaus – likusią pusę jautienos, sūrio ir pipirų.
  3. Dedame nachos į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių. Kepame apie 15 minučių, kol išsilydys sūris.
  4. Per tą laiką kubeliais supjaustome pomidorą ir avokadą. Iškepusius nachos iškart pabarstome jais bei kalendros lapeliais ir valgome mirkydami į grietinę.
Fotografas: Dominykas Liberis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *