Skip to content

Universaliosios vištienos salotos (KETO)

Labai mėgstu patiekalus, kuriuos panaudoti pavyksta keliais skirtingais būdais, tad net ir pasiruošus jų daugiau, antrą ar trečią porciją galima valgyti kitaip negu buvusią prieš tai. Būtent tokios yra šios vištienos salotos, kurias kadaise atradau nusprendusi atsikratyti kelių priaugtų kilogramų. Esu pasakojusi, jog tokiais atvejais pirmas dalykas, ką darau, tai angliavandenius savo mityboje keičiu riebalais, grubiai tariant, kuriam laikui renkuosi keto mitybą. Šiame patiekale riebalų šaltinių gausybė – avokadai, šoninė, majonezas. Dėl to užtenka gan nedidelės porcijos, kad pusdieniui užmirštum, jog reikia pavalgyti.

Aš pati jas valgau vienas arba su mėgstamais salotų lapais (pavyzdžiui, šviežiais špinatais ar romaine salotomis), tačiau ilgainiui pastebėjau, kad kitiems, angliavandenių neskaičiuojantiems, jas puikiai galima konvertuoti į užtepėlę prie nachos ar trapučių. Beje, gera idėja ir sumuštinių su šiomis salotomis įdėti į pietų dėžutę sau ar kam kitam. Ką tada darau, norėdama išvengti pažliugusių nuo drėgmės sumuštinių – duonelę paskrudinu bei įdedu atskirai nuo salotų ir sluoksniuoju sumuštinius jau tik prieš pat valgant.

3-4 porcijoms reikės:

  • Apie 400 g. vištienos krūtinėlių filė
  • Pusės skardinės konservuotų kukurūzų (be skysčio)
  • 2 didesnių avokadų
  • Poros šakelių šviežių krapų
  • Laiškinių česnakų (kokių 10 stiebelių)
  • Apie 100 g. mažiau riebios šoninės
  • Šiek tiek vandens
  • Apie 3 v. š. majonezo
  • Pusės a. š. aitrios rūkytos paprikos miltelių
  • Pusės a. š. maltos kalendros
  • Druskos, pipirų ir chilli flakes pagal skonį

Gaminame:

  1. Vištieną išverdame sultinyje ar pasūdytame vandenyje. Paliekame atvėsti.
  2. Kol verda vištiena, susitvarkome su šonine. Ją supjaustome nedidėliais kubeliais. Gerai įkaitiname keptuvę ir beriame šoninės gabalėlius. Vos šiuos subėrę pilame tiek vandens, kad apsemtų šoninės gabalėlių apačią – taip ji iškeps tolygiau, be to, išvengsime riebalų taškymosi į visas puses 🙂 Kai tik vanduo nugaruoja, kaitrą primažiname iki vidutinės ir vis pamaišydami kepiname šoninę, kol beveik visi jos riebalai ištirps, o pati šoninė taps traški ir gerokai tamsesnės spalvos. Tuomet perkeliame ją ant lėkštės, išklotos popieriniais rankšluosčiais, kad susigertų riebalų perteklius.
  3. Nedidukais kubeliais supjaustome avokadus ir atvėsusią vištieną, smulkiai sukapojame žalumynus. Viską beriame į didelį dubenį.
  4. Papildome kukurūzais, majonezu (šio reikia tik tiek, kad sukabintų visą masę – nereikia jo smarkiai padauginti), šonine, prieskoniais. Viską gerai išmaišome.
  5. Valgome vienas, su lapinėmis salotomis, kaip užtepėlę ar gaminame sumuštinius – žodžiu, kaip jau nuotaika pakuždės 🙂
Fotografas: Dominykas Liberis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *