Turbūt nėra patiekalo, kuris man aiškiau simbolizuotų: „gal jau grįžtam į normalų režimą?”, negu salotos. Šiuo metu būtent to labiausiai ir noriu – anksčiau prasidedančios dienos, daugiau produktyvumo bei švaresnės mitybos 🍃.

Tačiau pastaroji anaiptol nereiškia nuobodžių, liūdno vaizdo ir blankaus skonio lapų lėkštėje. Šios salotos su aštriomis krevetėmis – puikus to įrodymas bei tikra skonių bomba 🥗. Aštrias sultingas krevetes jose tobulai papildo aisbergo vėsumas ir gaiva, gilesnio skonio suteikia traški šoninė, o didžiausią dalį magijos padaro padažas, kuris, atrodo, stebuklingai tinka kone prie visko.

O dar, šios salotos kone idealiai tinka besilaikantiems keto mitybos principų. Kaip jau turbūt ne kartą esu minėjusi, man asmeniškai tokia dieta – pati efektyviausia, kai norisi centimetru kitu pasimažinti apimtis ir visuomet jaustis vienodai energingai, užuot supusis ant keturiskart dienoje kintančių „energija-nuovargis” kalnelių.

1 sočiai porcijai reikės:

  • Maždaug ½ mažesnės aisbergo salotos gūžės
  • 6 vyšninių pomidoriukų
  • ½ avokado
  • 3-4 juostelių šalto rūkymo šoninės
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 8-9 didesnių krevečių
  • 1 a. š. rūkytos aitriosios paprikos
  • Druskos

Padažui:

  • 1 v. š. natūralaus jogurto
  • 1 v. š. majonezo
  • Apie 1 a. š. Provanso žolelių mišinio
  • 1 a. š. citrinos ar laimo sulčių
  • Žiupsnelio druskos

Gaminame:

  1. Mažame dubenėlyje sumaišome visus padažo ingredientus ir atidedame į šalį.
  2. Aisbergą, avokadą ir pomidorus supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir dedame į lėkštę.
  3. Gerai įkaitiname nesvylančią keptuvę. Šoninės juosteles pasmulkiname nedideliais gabalėliais ir beriame į keptuvę. Iškart pilame šiek tiek vandens (tiek, kad apsemtų keptuvės dugną). Kai vanduo išgaruoja, ugnį primažiname iki vidutinės ir, vis pamaišydami, kepame šoninę, kol riebalai aptirps, o pati šoninė apskrus. Iškepusią perkeliame ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės.
  4. Keptuvę pravalome ir vėl įkaitiname su šaukštu aliejaus. Suberiame krevetes, pabarstome aitriąja rūkyta paprika bei druska. Kepame po 1 – 1,5 min. iš kiekvienos pusės.
  5. Dedame krevetes ant pasiruoštų daržovių, pabarstome šoninės gabalėliais, pašlakstome padažu ir ragaujame.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.