Skip to content

Klasikinė burrata

  • 2020-11-112020-11-18
uzkandziai_1_virtuven.lt

Su draugu pastebėjome, kad nuo vasaros Vilniaus prekybos centruose ir mažesnėse krautuvėlėse tęsiasi kažkoks burratos deficitas. Gal dėl to, jog šis šilkinės kremiškos tekstūros sūris pastaraisiais metais smarkiai išpopuliarėjo bei įsitvirtino daugybės restoranų meniu? Be to, tokie entuziastingi jos valgytojai kaip mudu, namo vis partempiantys tikrai ne po vieną pakuotę, prie to deficito greičiausiai irgi prisideda.

Šiltuoju metu sezonu burrata su šviežiomis daržovėmis apskritai man yra visiškas favoritas, pralenkiantis net tokią klasiką, kaip šaltibarščiai. Tačiau ir žiemą, kai norisi per keletą minučių paruošiamų, tačiau skanių bei lengvų pietų ar užkandžio, sumetu būtent tokį patiekaliuką.

Burratos variacijų spėjau priragauti su įvairiausiais pagardais: saulėje džiovintais pomidorais, ančiuviais, trumais. Vis dėlto, asmeniškai man tobuliausia klasikinė, paprasčiausia versija su kupinais skonio pomidorais ir šviežiu baziliku.

1 porcijai reikės: 

  • 1 rutulio burratos sūrio (apie 150 g.)
  • 1 prinokusio pomidoro
  • Apie 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Kelių šlakelių (apie ½ v.š.) balzaminio acto kremo
  • Apie 1 v. š. kedrinių pinijų
  • Keleto lapelių šviežio baziliko
  • Druskos, pipirų

Gaminame:

  1. Kedro riešutus trumpai paskrudiname ant sausos keptuvės, atidedame.
  2. Pomidorą supjaustome riekelėmis ar kaip tik mums patinka, paskleidžiame lėkštėje. Beje, jei norite visiškai šilkinės tekstūros užkandžio, prieš pjaustant nepatingėkite daržovių skustuku nulupti pomidorui odelės.
  3. Burratą atsargiai nukošiame ir tupdome tarp pomidorų.
  4. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, balzamiko kremu, užberiame druskos, pipirų.
  5. Pabarstome kedrinėmis pinijomis, papuošiame baziliko lapeliais. Valgome vieną ar su skrudinta ciabatta.

Beje, jei norite labiau „salotiškos” burratos, užkandį galite papildyti šviežia rukola bei špinatais – reikalo tikrai nepagadins.

Patarimas: Burratą geriausia iš šaldytuvo ištraukti likus bent pusvalandžiui iki valgymo ir leisti sušilti iki kambario temperatūros. Taip pats jos viduriukas, kuris turi būti skystokas, nebus sustingęs.

uzkandziai_2_virtuven.lt
Fotografas: Dominykas Liberis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.