Jums irgi pasitaiko, kad beprotiškai norisi ko nors saldaus, o namuose, kaip tyčia, jokio užsislėpusio sausainio ar sūrelio? Būtent iš tokios situacijos bei tingėjimo eiti iki parduotuvės man ir gimė šis desertas.
Tofu dažniau naudojamas kaip mėsos pakaitalas nesaldiems patiekalams, tačiau netikėtai gerai pavykęs šis virtuvės eksperimentas privertė susimąstyti, jog sojų varškė visai nepelnytai nuvertinama kaip potenciali desertų bazė. Su medumi keptas tofu paruošiamas per keletą minučių, nesikėsina praplatinti apimčių, be to, tikrai skanus. Skoniu, sakyčiau, labiausiai primena varškės štrudelį, o mėgautis geriausiai tinka su šviežiomis uogomis ar vaisiais.
2 nedidukėms porcijoms reikės:
- Pakuotės (180 – 200 g.) natūralaus skonio tofu
- 1 v. š. kokosų aliejaus kepimui
- 2-3 v.š. juostelėmis smulkintų migdolų
- 1 – 1 ½ v. š. medaus
- ½ a. š. cinamono
- Saujos mėgstamų uogų arba vaisių
Gaminame:
- Sausoje keptuvėje vis pamaišydami keletą minučių pakepiname migdolus. Vos jiems įgavus auksinį atspalvį, atidedame pravėsti.
- Tofu supjaustome maždaug varškės sūrelio dydžio riekelėmis. Iš pakuotės turėtų išeiti 5-6 tofu gabalėliai.
- Keptuvėje įkaitiname kokosų aliejų, dedame tofu, pabarstome cinamonu, pilame medų ir pakepiname ant vidutinės ugnies po porą minučių iš kiekvienos pusės. Tuomet šiek tiek padidiname ugnį ir suberiame riešutus. Pavartome tofu, kad gabalėliai pasidengtų riešutų-medaus mase. Jei nepavyksta taip sunaudoti jos visos, likusį medų su riešutais tiesiog užpilame ant jau į lekštę perkelto tofu – vos imęs vėsti medus sustings į gardžią karamelę.
- Ragaujame su šviežiomis uogomis ar vaisiais.