Skip to content

ŠILDANTI MOLIŪGŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS

Jeigu rudeniui reikėtų išrinkti daržovę ambasadorę, kaip manote, kas laimėtų? Aš balsuočiau už moliūgą! Bent jau man ši labai universalaus panaudojimo daržovė – ne tik Helovino, bet ir kvapnių pyragų, šildančių sriubų bei rudeninio namų jaukumo simbolis 🍁.

O čia – vienas skaniausių (ir paprasčiausių) dalykų, ką galima pagaminti iš moliūgo. Smagiai aštroka, kariu kvepianti kreminė sriuba, tobulai tinkanti žvarbokiems vakarams. Labai skani ir viena, o keptos krevetės, truputis kreminio sūrio bei kepintų sėklų susidraugauja į apskritai kosmiškai gerą derinį. Žodžiu, visiškas rudens MUST!

4 porcijoms reikės:

  • 0,8 – 1 kg. (maždaug pusės nediduko) moliūgo
  • 2 bulvių
  • 2 v. š. sviesto
  • 1 svogūno
  • ½ a. š. aitriųjų paprikų dribsnių (chilli flakes)
  • 2 ½ a. š. kario miltelių
  • ½ – ¾ l. daržovių sultino

Krevetėms:

  • 12 – 16 didelių lukštentų krevečių
  • 2-3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų

Saujos mėgstamo sėklų mišinio (pakepinto), kreminio „Philadelphia” sūrio patiekti

Gaminame:

  1. Pašaliname moliūgo sėklas ir žievę. Supjaustome minkštimą nedideliais gabalėliais. Svogūną bei bulves sukapojame nedideliais kubeliais.
  2. Didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros išlydome sviestą, suberiame aitriųjų pipirų dribsnius ir pakepiname keliasdešimt sekundžių. Tuomet sudedame svogūną, pakepiname vis pamaišydami dar apie 5 min., kol suminkštės. Suberiame bulves, moliūgą, beriame kario miltelius, ir viską gerai išmaišome. Pakepiname dar porą minučių, kol pasklis kario aromatas.
  3. Užpilame daržoves ½ l. sultinio, uždengiame ir ant nedidelės kaitros troškiname, kol daržovės visiškai suminkštės (apie 20 min.).
  4. Perpilame keptuvės turinį į blenderį ir sutriname iki vientisos masės. Jei kartais konsistencija tirštoka, įpilame papildomai šiek tiek sultinio, kol gausime norimą skystumą. 
  5. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame krevetes, pabarstome druska ir pipirais. Kepame iš kiekvienos pusės po maždaug pusantros minutės, kol taps rausvos.
  6. Sriubą patiekiame su saujele kepintų sėklų, trupučiu kreminio sūrio bei karštomis krevetėmis.
Fotografas: Dominykas Liberis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *