Prisipažinsiu, arktinė palija ilgą laiką man buvo menkai pažįstama žuvis. Bet kartą išbandžiusi su ja išsikepti spalvingą vienos skardos patiekalą, iškart susidraugavau. Lyginant su lašiša ši žuvis mažiau riebi ir tvirtesnė, tad iškepta gražiai išlaiko formą, be to, joje gausu organizmui naudingų medžiagų. Svarbu tik neperkepti, o tada jau ji pavyksta sultinga, švelnaus skonio bei nuostabios konsistencijos.

Gražuolė palija pas mane atkeliavo iš FishWish.eu . Siūlau ir jums pasidairyti po jų platų bei kokybišką asortimentą, juolab, kad apsipirkinėdami lapkričio 13-16 dienomis su mano nuolaidos kodu „Virtuven” dar ir papildomą 10 proc. nuolaidą visam asortimentui gausite. 

O dabar pasigaminkim puikų vienos skardos patiekalą su arktine palija bei daržovėmis. Jis toks paprastas, kad gali tapti puikia darbo dienos vakariene, bet toks nerealiai skanus, kad gėdos nepadarytų ir švenčių stalui.

3-4 porcijoms reikės:

  • Apie 500 g. arktinės palijos filė su oda (naudojau jau suporcijuotą iš Fishwish.eu)
  • Apie 500 g. brokolio
  • 3 pomidorų
  • 1 a. š. česnako miltelių
  • 2 v . š. alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų

Majonezo-garstyčių padažui:

  • 2 v. š. majonezo
  • 1 a. š. grūdėtų garstyčių
  • ½-1 a. š. citrinos sulčių 

Plutelės sluoksniui:

  • ¼ puodelio tarkuoto Parmezano ar „Džiugo” sūrio
  • ¼ puodelio panko džiūvėsėlių
  • ¼ puodelio pistacijų riešutų
  • 1-2 v. š. alyvuogių aliejaus

Gaminame:

  1. Pistacijas susmulkiname ir sumaišome su tarkuotu sūriu bei džiūvėsėliais. Pilame aliejų ir maišome šakute, kol pasidengs visi džiūvėsėliai.
  2. Kitame indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  3. Žuvies filė gabalėlius dedame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos oda žemyn. Pabarstome druska ir pipirais. Kiekvieną filė gabalėlį iš viršaus aptepame padažo sluoksniu. Tuomet paskirstome ant žuvies džiūvėsėlius ir juos atsargiai prispaudžiame delnu.
  4. Prie žuvies dedame žiedynais pasmulkinto brokolio bei perpus pjautus pomidorus. Daržoves pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska, pipirais, česnako milteliais.
  5. Šauname kepti į 180 laipsnių kaitrumo orkaitę maždaug 15 min., kol plutelė gražiai apskrus (tik neperkepame!). Iškart ragaujame.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.