Skip to content

Omleto keksiukai

Jau esu pasakojusi, kad manasis santykis su pusryčiais – keistokas bei nepastovus, o darbo dienomis šį valgymą paprastai pakeičia didelis puodelis kavos su pienu. Vis tik, jei žinau, kad diena bus ilga ir užimta, stengiuosi užkąsti nors truputį. Ir tada į pagalbą dažnai atskuba būtent šie omleto keksiukai, kuriuos, beje, tikrai galima pasiruošti iš vakaro (šaldytuve dvi-tris dienas gulėti gali drąsiai arba galima prisigaminti keksiukų daug ir užšaldyti).

Šių keksiukų pagrindas, savaime suprantama, kiaušiniai, purią tekstūrą jiems suteikia pienas, o visi kiti priedai – visiškai fantazijos bei šaldytuvo turinio reikalas. Į juos labai šauniai tinka įdėti mėgstamo kumpelio ar šoninės, kietojo sūrio ar fetos, daržovių, kukurūzų, žirnelių, įvairių žolelių. Be to, ir gamyba juokingai paprasta. Šiuos keksiukus paruošti netgi lengviau nei iškepti omletą, nes nereikia jaudintis, kaip gražiai jį apversti 🙂 Svarbiausia keksiukus kepti nesvylančioje (metalinėje ar silikoninėje) formoje, o kiekvieną keksiukui skirtą įdubą gerai ištepti alyvuogių aliejumi ar kitais riebalais.

10-12 keksiukų reikės:

  • 10 kiaušinių
  • 120 ml. pieno
  • Apie 200 g.mėgstamo kumpelio (naudojau „Panevežio filė”)
  • Apie 100 g. kietojo sūrio
  • 2-3 v. š. laiškinių česnakų (apie 10-15 stiebelių)
  • Druskos, pipirų

Gaminame:

  1. Kaičiame orkaitę iki 180 laipsnių. Keksiukų kepimo formos įdubas ištepame riebalais.
  2. Kumpelį supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį sutarkuojame, laiškinius česnakus smulkiai sukapojame.
  3. Kiaušinius išplakame su pienu, įmaišome priedus, pagardiname druska, pipirais.
  4. Gautą masę tolygiai išskirstome po keksiukų formelės įdubas (pilame beveik iki jų viršaus) ir šauname į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 20-25 minutes.
  5. Iškepusius keksiukus atsargiai atkabiname nuo formos ir ragaujame. Beje, nors tai patiekalas, kurį sugalvota valgyti karštą, man jie labai skanūs ir šalti.
Fotografas: Dominykas Liberis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *