Skip to content

Brauniai su šokolado gabalėliais

Neseniai paskaičiavau, jog mano sąsiuvinis, kuriame įdomius receptus rašyti pradėjau dar mokyklos laikais, kartu su manimi pakeitė penkias gyvenamąsias vietas. Kuriam laikui apie jį net užmiršusi buvau, o paskui atradau ir labai apsidžiaugiau, kad nepasimetė kurį kartą besikraustant. Būtent iš jo ir šis šaunus šokoladinių braunių receptas.

Dėl to, koks turi būti šis desertas, valgytojų nuomonės dažnai išsiskiria į dvi kryptis. Vieniems patinka itin tąsūs ir lipnūs brauniai, o kitiems – labiau primenantys šokoladinį pyragą. Teisybės dėlei, prisipažinsiu, apskritai ne itin mėgstu maisto, stipriai limpančio prie dantų (pavyzdžiui, guminukais manęs nelabai sugundysi 😀 ), tad priklausau antrajai kategorijai. Todėl į šių braunių tešlą tirpinto šokolado nepilu, o beriu jį smulkiai sukapotą – taip atsiranda smagus tekstūrų kontrastas. Braunis iškepa tikrai drėgnas ir labai šokoladinis. Idealus priedas prie puoduko kavos ar arbatos.

12 braunių reikės:

  • 160 g. miltų
  • 50 g. kakavos
  • ½ a. š. druskos
  • ½ a. š. kepimo miltelių
  • 110 g. rudojo cukraus
  • 100 g. balto cukraus
  • 150 g. juodojo šokolado (sukapoto smulkiais gabalėliais)
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 160 ml. neutralaus skonio aliejaus (naudojau rapsų) 
  • 3 kiaušinių

Gaminame:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. Sumaišome sausus produktus, tuomet į juos supilame aliejų, vanilę, įmušame kiaušinius ir išmaišome iki vientisos masės. Suberiame šokolado gabalėlius ir dar kartą išmaišome.
  2. Stačiakampę kepimo formą (naudojau 20 x 30 cm.) išklojame kepimo popieriumi, supilame į ją tešlą. Beje, kad įtiestas popierius nestovėtų piestu, patogiausia prieš klojant jį sudrėkinti vandeniu ir šiek tiek sumaigyti.
  3. Šauname formą į  įkaitintą orkaitę ir kepame braunius apie 25 minutes. Brauniai – desertas, kurio geriau iki galo neiškepti negu perkepti, tad nelaikome kaitroje per ilgai. Iškepusiems leidžiame atvėsti, o tuomet pjaustome stačiakampiais gabalėliais ir mėgaujamės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *