Neseniai paskaičiavau, jog mano sąsiuvinis, kuriame įdomius receptus rašyti pradėjau dar mokyklos laikais, kartu su manimi pakeitė penkias gyvenamąsias vietas. Kuriam laikui apie jį net užmiršusi buvau, o paskui atradau ir labai apsidžiaugiau, kad nepasimetė kurį kartą besikraustant. Būtent iš jo ir šis šaunus šokoladinių braunių receptas.

Dėl to, koks turi būti šis desertas, valgytojų nuomonės dažnai išsiskiria į dvi kryptis. Vieniems patinka itin tąsūs ir lipnūs brauniai, o kitiems – labiau primenantys šokoladinį pyragą. Teisybės dėlei, prisipažinsiu, apskritai ne itin mėgstu maisto, stipriai limpančio prie dantų (pavyzdžiui, guminukais manęs nelabai sugundysi 😀 ), tad priklausau antrajai kategorijai. Todėl į šių braunių tešlą tirpinto šokolado nepilu, o beriu jį smulkiai sukapotą – taip atsiranda smagus tekstūrų kontrastas. Braunis iškepa tikrai drėgnas ir labai šokoladinis. Idealus priedas prie puoduko kavos ar arbatos.

12 braunių reikės:

  • 160 g. miltų
  • 50 g. kakavos
  • ½ a. š. druskos
  • ½ a. š. kepimo miltelių
  • 110 g. rudojo cukraus
  • 100 g. balto cukraus
  • 150 g. juodojo šokolado (sukapoto smulkiais gabalėliais)
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 160 ml. neutralaus skonio aliejaus (naudojau rapsų) 
  • 3 kiaušinių

Gaminame:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. Sumaišome sausus produktus, tuomet į juos supilame aliejų, vanilę, įmušame kiaušinius ir išmaišome iki vientisos masės. Suberiame šokolado gabalėlius ir dar kartą išmaišome.
  2. Stačiakampę kepimo formą (naudojau 20 x 30 cm.) išklojame kepimo popieriumi, supilame į ją tešlą. Beje, kad įtiestas popierius nestovėtų piestu, patogiausia prieš klojant jį sudrėkinti vandeniu ir šiek tiek sumaigyti.
  3. Šauname formą į  įkaitintą orkaitę ir kepame braunius apie 25 minutes. Brauniai – desertas, kurio geriau iki galo neiškepti negu perkepti, tad nelaikome kaitroje per ilgai. Iškepusiems leidžiame atvėsti, o tuomet pjaustome stačiakampiais gabalėliais ir mėgaujamės.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.