Jei kartais dar žvalgotės idėjų šventiniam stalui, labai rekomenduoju išsikepti šį gražuolį žuvies pyragą 😍. Jo paruošimas toks paprastas bei greitas, jog įveikiamas ir visai nepratusiems sukiotis virtuvėje, o štai skonis bei išvaizda visiškai „restoraniniai“ 👩‍🍳. Įdaras švelnus bei kremiškas, gaivos suteikia citrinos žievelė, o apskrudusi trapios tešlos kepurė tobulai vainikuoja patiekalą 🥧. 

4-5 porcijoms reikės:

  • 400 g. lašišos filė be odos
  • 350 g. menkės filė 
  • 100 g. špinatų (tiks ir šaldyti)
  • 1 svogūno
  • 2 v. š. sviesto
  • 2 kupinų v. š. miltų
  • Apie 350 ml. grietinėlės
  • 1 a. š. ciberžolės
  • 1-2 a. š. grūdėtųjų garstyčių
  • Smulkiai nutarkuotos 1 citrinos žievelės
  • Saujos (apie 25 g.) šviežių krapų
  • 1-2 a. š. šviežio čiobrelio lapelių
  • Druskos, pipirų
  • Didelio lakšto sluoksniuotos tešlos
  • 1 kiaušinio

Gaminame:

  1. Žuvį supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais, lengvai pasūdome, permaišome ir vienu sluoksniu dedame į kepimo formą. Šauname į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 min. Ištraukę žuvį kaitrą padidiname iki 180.
  2. Tuo tarpu ant vidutinės kaitros išlydome sviestą, sudedame mažais kubeliais pjaustytą svogūną, pakepiname, kol taps permatomas. Beriame miltus iškart įmaišydami – per keliasdešimt sekundžių (nuolatos maišant) turėtume gauti tirštoką pastą. Tuomet supilame grietinėlę, sumažiname kaitrą iki visai mažos ir nuolatos maišome, kol gausim vientisą riebokos grietinės tirštumo masę.
  3. Dedame špinatus, garstyčias, ciberžolę, pagal skonį pasūdome ir pagardinam pipirais. Vis pamaišydami kaitinam porą minučių, kol susileis špinatai.
  4. Tuomet beriam smulkiai kapotus krapus, čiobrelių lapelius, smulkiai tarkuotą citrinos žievlę. Įmaišom, pakaitinam dar minutę ir nukeliame nuo kaitros. Gautą masę tolygiai paskirstome ant žuvies.
  5. Atšildytą tešlos lakštą dedame ant kepimo formos viršaus taip, kad kepurė uždengtų viršų ir po 1-2 cm formos kraštų (jei reikia, lakštą pakočiojame, kad atitiktų formos matmenis).
  6. Tešlą aptepame kiaušinio plakiniu ir šauname kepti dar 25-30 minučių, kol tešla taps gražiai auksinė. Leidžiame pyragui 5-10 min. prailsėti ir ragaujame.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.