Oi ne veltui jau kurį laiką dėl šio kulinarinio trendo iš proto eina visas Instagramas. Tiek užkandžio išvaizda, tiek skonis visiškai nuneša stogą. Šiek tiek primena karštus sušius, tik, mano kuklia nuomone, čia kur kas geriau 🍣.

Beje, šitokius traškių ryžių kąsnelius ruošti galima ne tik su lašiša, bet ir naudoti tuną ar kitą mėgstamą žuvį. Tik, jei laukiate didesnės kompanijos, siūlyčiau gaminti jų kiek daugiau – nors ir sotus, šis užkandis turi tendenciją prisiklausyti jūros komplimentų ir akimirksniu dingti nuo stalo 🤩.

14 kąsnelių reikės:

  • Apie 160 g. ryžių (naudojau Jasmine)
  • Rapsų aliejaus kepimui
  • 350 – 400 g. lašišos filė be odos (lengvesnei versijai galima keisti tunu)
  • 2 v. š. majonezo
  • 1 – 2 a. š. aštraus pipirų padažo
  • 1 a. š. tiršto teriyaki padažo
  • 1 a. š. skrudintų sezamų aliejaus
  • Apie 1 a. š. laimo sulčių
  • Druskos, pipirų
  • Avokado
  • Kelių thai chilles pipiriukų ar kito mėgstamo aitraus pipiro
  • Sezamo sėklų

Gaminame:

  1. Gerai perplauname ir pasūdytame vandenyje išverdame ryžius. Nusunkiame nuo jų vandenį, leidžiame kiek atvėsti, o tuomet sudedame į stačiakampę formą ar indelį ir tvirtai suslegiame. Uždengiame ir palaikome šaltai bent valandą.
  2. Lašišos filė supjaustome mažais kubeliais. Indelyje sumaišome majonezą, aštrų padažą, teriyaki ir sezamų aliejų. Pilame ant lašišos ir gerai išmaišome. Pagal skonį pagardiname laimų sultimis, druska bei pipirais.
  3. Sustingusius ryžius supjaustome kąsnio dydžio stačiakampiais ar kvadratėliais.
  4. Puode ar keptuvėje aukštesniais kraštais įkaitiname aliejų (būtų idealu, kad jo sluoksnis būtų bent 1-2 cm. storio). Dedame kepti ryžių kvadratėlius. Kepame per kelias partijas, kad kiekvienas gabalėlis turėtų erdvės, po kelias minutes, kol ryžiai iš visų pusių gražiai apskrus (norime auksinės-rusvos spalvos). Perkeliame ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės riebalų pertekliui susigerti.
  5. Plonomis juostelėmis supjaustome avokadą, pasmulkiname aitrųjį pipirą. Ruošiame patiekalą: ant ryžių kvadratėlio dedame šiek tiek avokado, tuomet lašišos masės, barstome aitriaisiais pipirais bei sezamų sėklomis. Valgome iškart, dar šiltus 😋.

Fotografas: Dominykas Liberis

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.