Yra apie keptą vištą kažkas tokio, kas net paprastam vakarui šiek tiek kalėdiškos nuotaikos suteikia 🍗. Vis tik, eilinę savaitės dieną tingisi ilgai stoviniuoti prie viryklės, o paskui dar ir krūvą indų plauti. Dėl to užimtomis dienomis labai pamėgau vienos skardos vakarienes. Ruošiant maistą tokiu principu, gardžiam, subalansuotam ir šildančiam patiekalui paruošti užtrunki nedaug, o išplauti tereikia vos keletą indų.

Atšalus orams būtent tos kalėdiškos nuotaikos ir norisi, tad šįkart į skardą keliauja sultingos vištienos blauzdelės, daržovės bei aromato ir ugnelės priduodantys prieskoniai 🌶.

3-4 porcijoms reikės:

  • 10 vištienos blauzdelių
  • 2-3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v. š. saldžiosios paprikos
  • 1 ½ a. š. rūkytos saldžiosios paprikos
  • ½ a. š. chilli flakes ar rūkytos aitriosios paprikos
  • 1 v. š. česnakų miltelių
  • 1 ½ v. š. kmynų
  • 4 bulvių
  • 3 didesnių morkų
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. kmynų
  • 1 a. š. česnakų miltelių
  • 1 a. š. chilli flakes
  • 1 a. š. rūkytos saldžiosios paprikos
  • 2 saldžiųjų paprikų
  • Apie 10 pievagrybių
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. česnakų miltelių
  • Druskos

Gaminame:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių (viršutinio-apatinio kaitinimo režimu). Vištienos blauzdeles apliejame aliejumi, pabarstome kmynais, česnakų milteliais, paprikomis, druska. Gerai išmaišome. Blauzdeles sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauname į orkaitę 20 minučių.
  2. Per tą laiką gan stambiai supjaustome bulves ir morkas, sudedame į dubenį, aplaistome aliejumi, pabarstome kmynais, česnakų milteliais, chilli, rūkyta paprika, druska ir gerai išmaišome. Dedame į skardą prie blauzdelių.
  3. Tuomet supjaustome paprikas, sudedame jas į tą patį dubenį, kuriame prieskoniavome bulves su morkomis, dedame pievagrybius bei pakartojame sumaišymo su aliejumi ir prieskoniais procesą. Beriame į skardą, sumažiname kaitrą iki 190 laipsnių (su vėjelio funkcija) ir kepame dar apie 10 – 15 min, kol viskas iškeps bei gražiai paskrus.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.