Kuo nuoširdžiausiai rekomenduoju išsisaugoti šį receptą, jei Valentino dienos vakarienę ruošite namuose 🤍. Na arba šiaip, jei planuojate progą, kuri reikalaus nekasdienio, elegantiško bei itin skanaus patiekalo. Jūros šukutės tokiam atvejui yra tiesiog variantas be pralaimėjimo, kurio tobulą skonį sunku nupasakoti žodžiais, užtat paragavus viskas tampa aišku 😊.

Beje, pastebiu, jog dalis žmonių nors ir noriai mėgaujasi šukutėmis restoranuose, patys šį produktą ruošti kiek prisibijo. Ir taip, nors sugadinti šukutes nėra sunku, išsikepti tobulai – irgi ne raketų mokslas 🚀. Svarbiausios čia trys taisyklės: nekepti vos ištrauktų iš šaldytuvo, prieš kepant gerai nusausinti ir, svarbiausia, neperkepti. Ir tada viskas tikrai bus gerai 👩‍🍳.

2 porcijoms reikės:

  • 6-8 didesnių jūros šukučių (šviežių ar atitirpintų per naktį šaldytuve)
  • 1 v. š. rapsų aliejaus
  • 2-3 v. š. sviesto
  • 1-2 sk. juodojo česnako (naudojau iš @juodasis_cesnakas_garlic_moon )
  • Druskos, šviežiai grūstų pipirų
  • Saujelės šviežių petražolių

Bulvių-salierų tyrei:

  • 3 vidutinių bulvių
  • 2 saliero stiebų
  • ½ geltonosios paprikos
  • 1 morkos
  • 3 v. š. sviesto
  • Druskos

Gaminame:

1. Bulves ir morkas nuskutame, jas bei likusias daržoves supjaustome gan stambiais gabalais ir verdame pasūdytame vandenyje apie 20 min., kol daržovės bus tokios minkštos, kad be vargo persmeigsime šakute, o paprikos odelė lengvai nusilups. 
2. Tuomet nupilame vandenį, statome puodą atgal ant kaitros ir minutę-dvi (vis pakratydami į šalis) puodą pakaitiname, kad vanduo pilnai nugaruotų. Pašaliname paprikos odelę ir sutriname visas daržoves iki visiškai vientisos masės. Pridedame sviesto, jei reikia, pasūdome, gerai išmaišome ir paliekame šiltai.
3. Šukutes (bent gerą pusvalandį palaikytas kambario temperatūroje) nusausiname popieriniu rankšluosčiu, iš abiejų pusių šiek tiek pabarstome druska, palaukiame 15 min., o tada, jau prieš pat kepimą, dar kartą gerai nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
4. Keptuvėje įkaitiname rapsų aliejų, jame išlydome sviestą ir dedame riekelėmis papjaustytą juodąjį česnaką. Pakepiname šį keliasdešimt sekundžių, kol pasklis aromatas, tuomet dedame šukutes. Kepame šukutes jų nejudindami po maždaug 1,5 – 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol susidarys gražiai apskrudusi plutelė. Neperkepame!
5. Iškepusias šukutes pabarstome šviežiai grūstais pipirais ir dedame į lėkštę ant bulvių-salierų tyrės. Pabarstome viską smulkiai kapotomis petražolėmis ir mėgaujamės.

*Svarbu keptuvėje šukutėms palikti erdvės (reiktų bent 3 cm. tarpų), kad šios, užuot kepusios, neimtų troškintis. Todėl arba naudojame didelę keptuvę, arba kepame partijomis.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.