Labai mėgstu Pietų Amerikos virtuvę. Jos patiekaluose gausu ryškių spalvų, šviežių vaisių bei daržovių, neretai ir smagaus aštrumo. Tokiu maistu norisi dalintis ir jis, bent jau man, bemat sukuria atostogų…
Labai mėgstu vienos skardos patiekalus. Be akivaizdžios priežasties, kad tenka plauti mažiau indų, dargi jie ant stalo atrodo gražiai ir spalvingai, o kiekvienas valgytojas gali sau susikomponuoti norimo dydžio ir…
Genialumas slypi paprastume. Ši taisyklė išties dažnai pasitvirtina tada, kai kalbame apie maistą. Ypač tuo atveju, jei naudojami ingredientai puikios kokybės. Tuomet norisi aiškiai justi kiekvieno skonį, neužmaskuotą dešimtimis prieskonių…
Kalbant apie laikus, kai kelionės dar buvo savaime suprantama gyvenimo dalis… Ar ir jums pasitaikydavo kitoje šalyje taip įsimylėti kokį nacionalinį patiekalą, jog grįžus pirmas dalykas po lagamino išsikrovimo būtų…
Šį patiekalą esu pamėgusi jau taip seniai, kad net pamenu, kaip nešdavausi jį į draugų pasisėdėjimus dar mokyklos laikais 🙂 Nuo tų dienų šitaip ruošta lašiša mano virtuvėje labai prilipo.…
Yra patiekalų, kuriems tiesiog lemta tapti „firminiais”. Šie tacos su krevetėmis ir mangų-avokadų salsa kaip tik tokie. Kai pirmą kartą juos pagaminau, paskui dar gerą savaitę klausiausi namiškių pagyrų ir…
Nežinau, ar kur nors pasaulyje organizuojami Tom Yum sriubos valgymo čempionatai (kaip kad Amerikoje populiaru varžytis, kas suvalgys daugiau mėsainių), bet jei toks būtų, galimai aš jį laimėčiau 😀 Pamenu,…
Iš gausos mano receptų, įkvėptų Azijos skonių, turbūt aišku, jog ši kryptis kulinarinėms kelionėms – viena mano mėgstamiausių. Vis tik ieškodama naujų idėjų pastebiu, kad dažniausiai įvairiuose stir-fry pasitaiko arba…
Vienas iš produktų, kuriuos bene visada galima rasti mano virtuvės spintelėje – konservuotas tunas. Jis nepamainomas, kai norisi sumesti sveiką, greitą, tačiau nenuobodų patiekalą pietums ar vakarienei. O dar, tuno…