Pamenu, prieš keletą savaičių, kai nuo sausos kaitros, atrodė, net dalelių judėjimas ore sulėtėjęs, labai laukiau lietaus. Ne dėl to,…
Naršoma kategorijaUžkandžiai
Vakarėlių ir piknikų favoritas – pikantiški sausainėliai su parmezanu
Vasara neatskiriama nuo šviesių vakarų, pokalbių iki vėlumos, valgymo gamtoje bei draugų kompanijų. Tai pats geriausias laikas jaukiems piknikams ant…
Nerealiai gaivios salotos su melionais ir vytintu kumpiu
Jei lietuviški orai ir toliau primins Tailandą, man regis, po šios vasaros tikrai tapsiu žmogumi, išbandžiusiu daugiausia supergreitų patiekalų, skirtų…
Tobulos brusketos su krevetėmis ir persikais
Šilti vasaros vakarai – pats geriausias laikas įvairiems gardiems vieno kąsnio užkandžiams, kuriais gera dalintis su mylima kompanija. Be brusketų…
Klasikinis humusas
Nežinau, kaip vasaros metu sveikos mitybos principų sekasi laikytis jums, bet man šis laikas atneša šiokių tokių iššūkių. Per dienos…
Smidrų ir kreminio sūrio užkepėlės
Smidrai – vienas tų produktų, su kuriais daugumai prireikia laiko susidraugauti, tačiau juos prisijaukinus, tampa labai universaliu ingredientu. Smidrai ne…
Tuno sevičė (ceviche)
Labai mėgstu Pietų Amerikos virtuvę. Jos patiekaluose gausu ryškių spalvų, šviežių vaisių bei daržovių, neretai ir smagaus aštrumo. Tokiu maistu…
Cukinijų krepšeliai su rikota
Labai mėgstu patiekalus, kurių gaminimas visai paprastutis, o rezultatas atrodo tarsi gerame restorane ir sulaukia daugybės komplimentų. Šie cukinijų krepšeliai…
Bruschettos su pomidorais ir alyvuogėmis
Jau senokai pastebėjau tokį paradoksą. Kuo paprastesnis patiekalas, tuo daugiau dėmesio, komplimentų ir smalsių klausimų: „O tai kaip čia paruošei?”…
Omleto keksiukai
Jau esu pasakojusi, kad manasis santykis su pusryčiais – keistokas bei nepastovus, o darbo dienomis šį valgymą paprastai pakeičia didelis…