Žinot tą jausmą, kai paragavus pirmąjį pagaminto patiekalo kąsnį pasididžiavimas susimaišo su noru kuo greičiau šiuo gėriu pasidalinti su pasauliu? Tad ir dalinuosi, nes šios absoliučiai nuostabios krevetės – per ilgą laiką skaniausias mano gamintas ir valgytas dalykas 😍. Krevetės iškepa sultingos, plutelė super traški, o viską vainikuoja egzotiškas kokosų bei žaliųjų citrinų aromatas 🥥. Visiškas MUST kiekvienam krevečių mėgėjui! 🍤
Reikės:
- 20 didesnių nevirtų atšildytų krevečių
- 100 ml. kokosų pieno
- 3 sk. česnako
- 1 v. š. laimo sulčių
- 1 a. š. druskos
- Šiek tiek šviežiai grūstų pipirų
- 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių
- Puodelio panko džiūvėsėlių
- Puodelio kokosų drožlių
- ½ puodelio miltų
- 1 a. š. česnako miltelių
- 2 kiaušinių
- Rapsų aliejaus kepti
- Kapoto čiliuko ir smulkiai tarkuotos laimo žievelės patiekimui
Gaminame:
- Nulupame ir išvalome krevetes. Dedame į dubenį su kokosų pienu, smulkiai kapotu česnaku, laimo sultimis, ½ a. š. druskos bei pipirais, išmaišome ir paliekame pasimarinuoti bent pusvalandžiui.
- Pasiruošiame tris indus. Viename sumaišome panko džiūvėsėlius su kokosų drožlėmis, antrame miltus su česnako milteliais ir ½ a. š. druskos, trečiame išplakame kiaušinius.
- Ištiesiame (į šaldymo kamerą telpančią) lentelę kepimo popieriumi.
- Pamarinuotas krevetes merkiame pirmiausia į miltus, tuomet į kiaušinį, galiausiai – į panko ir kokosų mišinį. Stengiamės, kad kiekviena krevetė gerai pasidengtų šiais produktais, ypatingai paskutiniuoju. Apvoliotas krevetes dedame ant pasiruoštos lentelės ir su visa ja kišame 45 min. į šaldiklį.
- Gilesnėje keptuvėje, puode ar gruzdintuvėje gerai įkaitiname aliejų (jo reiktų tiek, kad apsemtų krevetes). Jame partijomis (palikdami kiekvienai pakankamai erdvės) iškepame krevetes. Kepame 2-3 min., kol taps gražiai rusvos.
- Iškepusias krevetes trumpam perkeliam ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės riebalams susigerti. Paskui pabarstome tarkuota laimo žievele ir čiliuku bei valgome dar karštas su sweet chilli ar kitu mėgstamu padažu.