Kad ir kaip mėgčiau gaminti šventiškesnius patiekalus, mažiausiai keletą kartų per savaitę mūsų namų meniu neišvengiamai atsiduria ir paprasčiausi sumuštiniai. Šiuos dažniausiai sukraunu brangiajam į darbą kaip sočius pusryčius-priešpiečius.
Per tiek laiko išbandyta daugybė sumuštinių variacijų, tačiau būtent tokie – salsvai sūrūs su lengva aštrumo ugnele – vieni mūsų mėgstamiausių. Puikus variantas, kai norisi kažko gardaus, labai paprastai paruošiamo, gerai atlaikančio transportavimą ir kiek įdomesnio, nei nemirštanti, tačiau atsibosti spėjusi duonos-sviesto-kumpelio kombinacija 🙂 Tiks ne tik į pietų dėžutę, bet ir keliaujant į gamtą ar tingiai pusryčiaujant namie.
4 sumuštiniams reikės:
- Apie 500 g. rūkytos vištienos ketvirčių ar šlaunelės
- Apie 2/3 mažos skardinės konservuotų ananasų
- 2-3 v. š. majonezo
- Šviežiai grūstų pipirų
- ¼ a. š. maltos kalendros miltelių (nebūtina)
- 4 vnt. mėgstamos sumuštinių duonelės
- 1 trumpavaisio agurko
- 4 didelių salotų lapų
- 2 – 4 v. š. adžikos, medaus garstyčių ar aitriųjų pipirų džemo (pastarąjį, kuris čia ir tinka užvis idealiausiai, pirkau Aštriai aštru)
Gaminame:
- Vištienos odą nulupame, mėsą nukauliname ir susmulkiname nedideliais gabalėliais. Ananasus nusunkiame ir taip pat supjaustome mažais kubeliais. Pridedame majonezo, beriame grūstų pipirų, kalendros miltelių ir gerai viską išmaišome.
- Agurką supjaustome plonais griežinėliais. Abi duonelės puses iš vidaus patepame pasirinktu aštriu padažu.
- Ant apatinės bandelės dedame salotos lapą, tuomet krauname vištienos-ananasų salotas. Uždedame keletą agurko griežinėlių, uždengiame viršutine duonos pusele.