Sunku žodžiais nupasakoti, kiek laimės man atnešė pirmasis šio netikėtai galvoje susidėliojusio patiekalo kąsnis. Pirmąkart gamindama nujaučiau, kad bus neblogai, bet nesitikėjau šitokio tobulo skonių combo. Švelnutis špinatinis blynelis, jo viduje skonio kupinas kreminis vištienos įdaras ir viską vainikuojantis grietinėlės-sūrio padažas. O dar kokie gražūs!
Tiesą sakant, sunku įsivaizduoti geresnius pusryčius lėtam savaitgalio rytui su šeima. Nors, šiaip jau, norint sutaupyti laiko, gaminant šiuos blynelius galima didžiąją dalį pasiruošimo atlikti iš anksto. Tokiu atveju iš vakaro atlieku pirmuosius keturis recepto žingsnius, o tuomet jau sulankstytus blynelius uždengiu bei palieku šaldytuve – ryte belieka tik juos pašildyti padaže ir tobuli pusryčiai garuoja ant stalo 😊. Tad nepamirškite išsisaugoti šio recepto ir būtinai išsikepkite patys. Pažadu, kartą paragavę, gaminsit dar ne kartą!
Reikės (6 blyneliams, keptiems 20 cm. skersmens keptuvėje):
Tešlai:
- 50 g. špinatų
- 100 ml vandens
- 100 ml pieno
- 80 g. miltų
- 1 kiaušinio
- Žiupsnio (apie ¼ a. š.) druskos
- Pipirų
- ½ v. š. alyvuogių aliejaus (+ dar trupučio kepimui)
Įdarui:
- 200 g. keptos arba rūkytos vištienos, pjaustytos nedideliais gabalėliais
- 80 g. kreminio sūrio
- 1-2 v. š. smulkintų česnakų laiškų
- Pipirų
Padažui:
- 200 ml. grietinėlės
- Druskos
- Pipirų
- 30 g. smulkiai tarkuoto „Džiugo“ ar parmezano
Gaminame:
- Visus blynelių ingredientus dedame į blenderį ir sutriname iki vientisos masės. Tuomet perpilame į indą, iš kurio bus patogu tešlą pilstyti ir paliekame pailsėti bent 20 minučių.
- Per tą laiką gerai sumaišome visus įdaro ingredientus.
- Ant vidutinės kaitros įkaitiname nedidelę nesvylančią keptuvę su truputėliu aliejaus. Pilame maždaug šeštadalį tešlos, kad pasidengtų visas keptuvės dugnas. Kepame apie minutę, tuomet atsargiai apverčiame ir kepame dar 30 sek. Pakartojame su likusia tešla, kol sunaudosime visą.
- Kai blyneliai kiek pravės, į kiekvieną dedame po gerą šaukštą vištienos įdaro, lenkiame perpus iš viršaus, tuomet dar perpus iš šono – turi išeiti tokie trikampėliai.
- Didesnėje keptuvėje įkaitiname grietinėlę, pagardiname druska, pipirais, suberiame sūrį ir maišome, kol ištirps. Tuomet atsargiai sudedame blynelius ir ant nedidelės kaitros uždengę dangčiu pašildome kelias minutės, kol sušils blynelių įdaras.
- Patiekiame blynelius su padažu, ir, jei norisi, pabarstę dar trupučiu laiškinio česnako.