Skip to content

Traškūs vištienos gabalėliai (popcorn chicken)

Stengiuosi nepiktnaudžiauti greitu maistu, bet jei jau tokia proga pasitaiko, dažnai mano pasirinkimas būna ne kokia pica ar kebabas, bet traškios vištienos gabalėliai. Ypač tokios mėgstu užsisakyti, kai nusimato filmų vakaras namuose. Vis tik, su šiuo maistu, perkamu išsinešimui, yra šiokia tokia bėdelė – atvėsusi vištiena netenka didelės dalies savo traškumo, o kartu ir žavesio. Ilgokai ieškojau tobulo, namuose įgyvendinamo traškios vištienos recepto ir, pasigirsiu, man atrodo, radau!

Pagrindinė šios vištienos tobulo skonio paslaptis – double dippin’imas t.y. kiekvienas vištienos gabalėlis po du kartus išsimaudo tiek skystame marinate, tiek miltuose. Taip pasiekiamas nerealus traškumas, nes višta pasidengia dosniu sluoksniu nuostabios tešlos. Kadangi tešla (bei kepimas aliejuje) – nėra pačios sveikiausios mitybos pavyzdžiai, gamindama tokią vištieną renkuosi sveikesnius padažus nei siūlo greito maisto užkandinės. Aštresniam naudoju orkaitėje keptus pomidorus ir paprikas, o švelnesnio pagrindas – kefyras ir žolelės. Beje, jei padažų nuo vištienos ir lieka, lengvai galima rasti, kur juos panaudoti. Štai pomidorinis tobulai tiks prie vištienos krūtinėlės ar mėsos kepsnio, o žolelių padažas puikiai papuoš žalias salotas. 

Reikės:

Vištienai:

  • Apie 400 g. vištienos krūtinėlės filė
  • ½ svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • ½ a. š. čili dribsnių (chilli flakes)
  • 1 a. š. rūkytos aitriosios paprikos
  • 1 a. š. česnakų miltelių
  • 2 a. š. druskos
  • ½ a. š. šviežiai grūstų pipirų
  • 500 ml. kefyro

Apvolioti:

  • 3 puodelių miltų
  • 3 v. š. kepimo miltelių
  • 3 a. š. rūkytos aitriosios paprikos
  • 3 a. š. česnako miltelių
  • 2 a. š. druskos

+ rapsų aliejaus kepimui

Aštrokam pomidorų ir paprikų padažui:

  • 2 prinokusių pomidorų
  • ½ – 1 saldžiosios raudonosios paprikos
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno
  • 1 čili pipiriuko
  • 3 skiltelių česnako
  • 1– 2 v. š. raudonėlio
  • Druskos
  • 1/3 a. š. rudojo cukraus

Švelniam žolelių padažui:

  • 100 ml. kefyro
  • 3-4 v. š. majonezo arba graikiško jogurto
  • 1 v. š. kapotų svogūnų laiškų
  • 3 v. š. petražolių
  • 3 v. š. krapų  
  • Maždaug dešimties laiškinių česnakų stiebelių 
  • Apie ¼ žaliosios citrinos sulčių
  • Žiupsnelio druskos

Gaminame:

  1. Vištieną supjaustome mažais (daugmaž vynuogės dydžio) gabalėliais. Svogūną sukapojame gan stambiais gabalais. Vištienos gabalėlius beriame į gilesnį indą, beriame svogūną, sudedame nuluptas česnako skilteles. Užpilame kefyru, suberiame visus prieskonius, gerai permaišome, uždengiame ir paliekame marinuotis bent 4 valandoms, o geriausiai pernakt.
  2. Pasigaminame pomidorų padažą. Orkaitę kaičiame iki 190 laipsnių (su vėjelio funkcija). Stiklinį kepimo indą pašlakstome aliejumi, sudedame pomidorus, papriką, svogūną, čiliuką. Šiek tiek pabarstome druska, pašlakstome aliejumi ir šauname į orkaitę maždaug 15 min. Daržovių odelės turi apskrusti ir atšokti. Ištraukę iš orkaitės leidžiame pravėsti, tuomet nulupame daržovių odeles, išimame iš pipirų sėklas. Dedame į blenderį. Suberiame šviežius raudonėlius, druską, rudąjį cukrų, česnako skilteles. Viską sutriname iki vientisos masės.
  3. Pasigaminame žolelių padažą. Į blenderį pilame kefyrą, suberiame visas šviežias žoleles ir sumalame iki vientisos švelniai žalsvos skystos masės. Paragaujame, pagal skonį pridedame žaliosios citrinos sulčių bei druskos, sumaišome su majonezu arba graikišku jogurtu.
  4. Pasiruošiame miltus, kuriuose voliosime vištieną – sumaišome juos su visais išvardintais prieskoniais bei kepimo milteliais. Imame po vieną vištos gabalėlį iš marinato, apvoliojame miltų mišinyje, tada vėl pamirkome į marinatą ir vėl apvoliojame miltuose. Taip susitvarkome su kiekvienu vištienos gabalėliu.
  5. Puode gerai įkaitiname aliejų (jo reiktų tiek, kad apsemtų vištienos gabalėlius) ant vidutinės kaitros, tuomet suberiame dalį vištienos gabalėlių – kad puode tarpusavyje nesiliestų – ir kepame, kol gabalėliai gražiai apskrus (man užtruko apie 3 minutes). Perkeliame iškepusius ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės ir leidžiame susigerti riebalų pertekliui. Taip iškepame visą vištieną. Valgome nerealiai skanią traškią vištieną su vienu pasirinktu ar abiem padažais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.