Turiu tokį nuostabų bičiulį Žygintą. Draugų vakarienių ar savaitgalio išvykų su juo visuomet laukiu ne vien dėl smagios kompanijos, bet ir dėl to, kad visuomet turiu ko iš jo pasimokyti maisto gaminimo srityje. Žygis šiaip jau puikus odontologas, bet man šiek tiek gaila, kad nepasirinko tapti virtuvės šefu. Nes tokiais kulinariniais talentais vertėtų dalintis ne tik su draugais, bet ir plačiuoju pasauliu 🙂 Pamėginsiu šiek tiek tai ištaisyti ir pasidalinsiu receptu azijietiškų makaronų, kuriuos Žygintas mane išmokė ruošti.

Šis patiekaliukas pagaminamas labai greitai ir lengvai, o skonis tiesiog nerealus. Prisipažinsiu, kai pamačiau, jog Žygis ruošiasi į makaronus su krevetėmis dėti mangą, šiek tiek suraukiau antakius, bet nusprendžiau pasitikėti. O jau nuo pirmojo kąsnio supratau, kad būtinai ne kartą juos gaminsiu pati. Mangas, kokosų pienas, teriyaki padažas ir raudonojo kario prieskoniai sukuria tiesiog stebuklingą sūrumo, saldumo, rūgštumo ir aitrumo santykį, pati makaronų tekstūra maloniai kreminė. Man tai idealus variantas, kai norisi kokio nors nekasdieniško maisto vakarienei ar savaitgalio pietums, tačiau tingisi ilgai stovėti prie puodų. Bet kiek čia galima pasakoti? Geriau patys išbandykite ir įsitikinsite, kiek komplimentų vertas šis patiekalas 🙂

2 porcijoms reikės:

  • 1-2 v. š. sezamų aliejaus
  • 100 g. azijietiškų kiaušinių makaronų (egg noodles)
  • 1-2 v. š. tiršto teriyaki padažo
  • Kokių 12 didelių tigrinių krevečių
  • 1 prinokusio mango
  • 250 ml. kokosų pieno
  • Apie 2 v. š. raudonojo kario prieskonių mišinio (naudojau Paneng red curry  prieskonius)
  • 1v. š. kapoto laiškinio česnako
  • Saujos šviežios smulkintos kalendros

Gaminame:

  1. Į verdantį vandenį sudedame makaronus ir kol šie išvirs, pasiruošiame likusį patiekalą.
  2. Nesvylančioje keptuvėje įkaitiname sezamų aliejų ir suberiame kario prieskonius. Pakepiname ant vidutinės ugnies vis maišydami apie minutę (neprideginame!), kol pasklis prieskonių aromatas. Suberiame krevetes, įpilame teriyaki padažo ir kepiname, per vidurį kepimo apversdami krevetes, dar kokias 3 min.
  3. Supilame kokosų pieną, išmaišome. Sudedame į šį padažą išvirusius nukoštus makaronus, kubeliais pjaustytą mangą. Viską permaišome ir kokią minutę patroškiname, kad mangas sušiltų. Suberiame žoleles, dar kartą viską permaišome ir iškart patiekiame.
Fotografas: Dominykas Liberis

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.